понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Виолина Христова: В Италия или се влюбваш веднага, или въобще не се влюбваш

Виолина Христова: В Италия или се влюбваш веднага, или въобще не се влюбваш

В Италия или се влюбваш веднага, или въобще не се влюбваш. Няма средни пътища. При мен беше любов от пръв поглед преди повече от 20 години. В момента, в които видях Рим, реших, че това е моят град.

Така описва любовта си към Вечния град и Италия журналистката Виолина Христова, дългогодишен кореспондент на българската редакция на Би Би Си в Рим и настоящ кореспондент на в. „24 часа“. Тя е и автор на сaйта „SofiaRim.com“.

„Сайтът синтезира любовта ми към Италия и италианския стил на живот. В същото време е и мост за онези българи, влюбени в италианската долче вита. Но това, което винаги съм изтъквала пред българите, които обичат Италия, е, че луксът, който предлага Рим и Италия, е в уникалната красотата, която идва от изкуството и културата. Рим е като музей на открито, за който не е нужен билет. Никой друг град в света не може да предложи това. И всичко това е на фона на прекрасен климат, кухня, мода – онези неща, които синтезират красотата на живота“, категорична е Христова.

Тя казва, че продължава да се учудва колко малко всъщност знаят италианците за българите.

Сега ме радва, че откакто се заговори за Кристо и най-новия му проект в Италия, никога досега не се е говорило толкова за България. Навсякъде той е описван като българин, преместил се в Америка. Рекламата, която ни направи, никой друг досега не е могъл да направи подобна реклама, допълни още журналистката.

Тя коментира още, че италианската журналистика е емоционална и по-близка до българската.

Винаги емоцията върви редом до новината, но винаги се залага на проверката на информацията, отбеляза Христова.

Тя подчерта, че характерна черта за журналистиката там е, че може да пише само човек, който е член на професионалния орган на журналистите. А всяка година те трябва да актуализират знанията си, като държат изпит.

Целия разказ на Виолина Христова за любовта ѝ към Италия можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …