неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Вилма Дамянова и Стойчо Димитров на живо от Гърция и Турция след пороите

Вилма Дамянова и Стойчо Димитров на живо от Гърция и Турция след пороите

Вилма Дамянова се включи на живо в ефира на Би Ай Ти и разказа за бедственото положение в Гърция след обилните дъждове, които започнаха вчера сутринта.

Хората са започнали да оправят пътищата, защото е имало пробив и не е можело да се минава. „Оправят всичко, защото само това е пътят тук. Няма движение, няма от къде да се мине. Вече не сме блокирани и може да се минава“, обясни Дамянова.

„Всички собственици на автомобилите звънят на застрахователите си, тъй като са потънали в кал и вода и не е ясно дали изобщо ще запалят.
Властите започнаха да се задвижват. Вчера малко закъсня реакцията. Почивката ни не е провалена, но ще си имаме големи проблеми, защото и нашата кола е в същото състояние и не е ясно дали ще успеем да
Има и други българи тук, но не знам колко от тях са в района. Тук е зле работата“, добави нашата сънародничка.

„От една седмица сме тук. Вчера сутринта започна да вали и отвсякъде течеше вода – по улиците, в хотелите. Вероятно и там има проблем с шахтите“, предположи Вилма Дамянова.

Водно бедствие има и в Истанбул. Стойчо Димитров се включи на живо по скайп в еМисия България и разказа каква е ситуацията там.

„Бях тръгнал пеша за работа и ме застигна бурята. Доста силно валя и до голяма степен по улиците тръгна доста вода, но сравнително бързо се оттече. По-късно по същия маршрут имаше пожарни и машини, които отводняваха мазета. Аз съм на по-висока част в Истанбул, но в по-ниската е имало по-сериозни проблеми“, разказа Димитров.

Нашият сънародник обясни, че държавата е реагирала сравнително бързо и е била подготвена за справяне със ситуацията.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …