вторник , 20 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Виктор Орбан подкрепи страната ни за влизането в Шенген

Виктор Орбан подкрепи страната ни за влизането в Шенген

Против механизма на Европейския съюз за релокация на мигранти се обяви унгарския премиер Виктор Орбан, който е на посещение у нас. Орбан аргументира позицията си след среща с българския си колега Бойко Борисов, на когото връчи предложения за промени в политиката на евросъюза в сферата на миграцията. Повече за казаното от двамата премиери в репортажа на Стоян Тричков.
Орбан подкрепи България за членство в Шенген. Той похвали страната ни за добрата охрана на границата и споразумението с Турция.
Той остро критикува механизма за релокация, според който за всеки върнат мигрант от Европейския съюз в Турция, страните-членки на съюза се задължават да приемат по един сирийски бежанец, регистриран в турските лагери. Според Орбан това стимулира миграцията.
Борисов заяви, че предложенията на Орбан по темата „миграция“ ще бъдат внимателно разгледани. Премиерът определи миграционната тема като нерешима към момента. Утре българският премиер се среща с австрийския си колега Себастиян Курц, който ще бъде на посещение у нас.

Повече от новините на БиАйТи-ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …