понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Вигенин: Комисията за намесата на Турция и Русия застраши сигурността на България

Вигенин: Комисията за намесата на Турция и Русия застраши сигурността на България

Бившият външен министър Кристиан Вигенин заяви, че решението за създаване на парламентарна комисия за намесата на Турция и Русия е била с цел да обслужи нечий партиен интерес и е застрашила сигурността на България

„Толкова бързо стана всичко, че нямаше време за реална дискусия и нямаше решение на парламентарната група. Аз самият се опитах, разбирайки за това решение и за това, че част от моите колеги са се подписали под него, да го спра, но не успях. Става ясно, че решението бе грешка, то бе прибързано и предложено с партийни мотиви на една от партиите, но пропусна, че може да засегне националния интерес“, каза Вигенин в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти.

По думите му все пак има шанс да излезем от тази ситуация.

„По въпросите, които се повдигат с решението, не се работи в парламента, а в специализираните институции – ДАНС, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи – неща, които са изцяло в прерогативите на изпълнителната власт. От тази комисия не може да произлезе нищо, което да е подпомогне функциите на тези институции, а напротив само ще ги затрудни и излишно ще ни вкара в публична дискусия“, отбеляза Вигенин.

Бившият външен министър е категоричен, че парламентът е поставил в неприятна ситуация МВнР.

Целия разговор с Кристиан Вигенин можете да видите във видеото:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …