понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Вежди Рашидов: Кое ме прави по-различен като човек и Homo sapiens

Вежди Рашидов: Кое ме прави по-различен като човек и Homo sapiens

Аз бях нападнат, омърсен и на мен ми е обидно по някакъв начин. Защо смятате, че като съм министър съм лишен от човешки качества? Защо смятате, че аз не съм от кръв и плът като вас? Кое ме прави по-различен като човек и Homo sapiens от всички вас?

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред журналисти в кулоарите на парламента. Водещият Сашо Диков разговаря с министър Рашидов за скандала с журналист от БНТ и уволнението на художник от Националната галерия.

„Какво ли прави тази държава за българската култура?…Отглеждаме например децата на някои водещи и ако г-н Ангелов много желае, мога да говоря повече по тази тема… Някои от моите опоненти са отхранени със златните лъжички на социализма, израснали са в станциите на ЦК на БКП и са отрочета на тежката комунистическа номенклатура… Съветвам г-н Ангелов да не иронизира постоянно държавата, на чиято ясла е и неговата заплатата“, се казваше в писмо на Вежди Рашидов до БНТ.

Затова и журналистът Сашо Диков коментира, че на Рашидов „не му отива“ да напада някого чрез детето му, като на свой ред се ядосва, когато проявяват подобна нехигиеничност към сина му.

Министър Рашидов отговори: „Реакцията ми беше към него, защото го уважавах, а позволи да излезе това в ефир. Нищо сложно няма в моята реакция, даже тя е приятелска. Може би нямах право на добронамерено отношение?!“

„Кое не ми отива? Какво е станало? А отива ли на всички да се месят къде живее синът ми, с какво живее синът ми? 41-годишно момче, с две деца, това нещо да се говори“, каза Рашидов по повод появилата се информация, че синът му притежава хотел в Алпите.

Министърът подчерта, че не би си позволол да налага цензура.

„Най-добрите ми приятели и до днес са журналисти. Аз съм се борил за свободата на това слово, когато протестърството не беше още професия“, изтъкна той и добави, че скандалът „не само, че не е истина, но не и честно“.

„Сега имам нужда от здраве. Да се занимавам с това, когато се връщам от ада. Когато за всеки ден се моля на господа да ми даде живот, да ме вкарват в такъв скандал, не им прави чест на много хора“, каза в заключение министър Рашидов.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …