сряда , 18 октомври 2017
Начало / Код 11-13 / Ветроходът на „Грийнпийс“ Rainbow Warrior III пристига във Варна за кампанията „Свободни от пластмаса“

Ветроходът на „Грийнпийс“ Rainbow Warrior III пристига във Варна за кампанията „Свободни от пластмаса“

Ветроходът на „Грийнпийс” Rainbow Warrior III пристига във Варна през август. Целта е да се популяризира кампанията за почистване на Световния океан „Свободни от пластмаса”.

Очаква се ветроходът да акостира във Варна на 11 август, а преди това, на 5 и 6 август ще посети Бургас. На пристанищата в двата града ще бъдат организирани дни на отворените врати.

На 12 и 13 август в морската столица посетителите ще могат да се качат на борда и да направят обиколка на кораба, да чуят неговата история и да се запознаят с ежедневието на екипажа, както и да научат повече за кампанията „Свободни от пластмаса”.

От „Грийнпийс” стартираха кампания за набиране на доброволци, която ще приключи на 23 юли. Те ще имат отговорната задача да бъдат водачи на посетителите на кораба.  Ще трябва да разказват защо е важно да не използваме пластмаса за еднократна употреба, както и да съдействат в работилниците и творческите ателиета на кея.

Всички доброволци ще получат предварително кратък наръчник с историята и спецификациите на кораба, както и подробна информация за кампанията.

Повече подробности за събитието – вижте в разговора с Меглена Антонова от „Грийнпийс“ – България.

 

Вижте също

2 месеца ще трябват на Кобрата, за да се възстанови от контузията, Еди Хърн го заяде: „Кубрат е на възраст и е трябвало по-леко да тренира за този мач“

Мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да има. Това официално потвърди и мениджърът …