понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Веско Пантелеев-Ешкенази – лицето на България в Амстердам

Веско Пантелеев-Ешкенази – лицето на България в Амстердам

Известният български цигулар Веселин Пантелеев-Ешкенази е лицето на България в холандската кампания „180-те жители на Амстердам“.

Космополитният град е на първо място в света по брой на националностите, които живеят на територията му – 180, сред които и нашата.

Самият Веско Ешкенази живее от над 20 години там, като от 16 работи в холандския камерен „Концертгебау оркестър“.

Музикантът се включи в еМисия България, за да разкаже за инициативата и за втория си дом, чийто език вече напълно е усвоил.

Имам много приятели тук, научих доста добре езика, хората са искрени и честни един към друг, а в такава среда се работи много лесно, казва той.

Освен с цигулка в ръка, в рамките на кампанията той е представен и докато пътува в градския транспорт. Казва за него, че е много лесен и удобен за използване, чист и много сигурен, така че не се притеснява да пътува в него с ценния си инструмент.

Космополитността на Амстердам се усеща във всеки един момент и навсякъде, всички живеят със свободния амстердамски дух, добавя цигуларят.

На въпрос какво от Холандия би искал да пренесе у нас, той отговаря – точността и планирането на работата. По думите му в Холандия всичко може да се планира за много време напред, което дава сигурност и спокойствие, докато у нас непрекъснато могат да се случат изненади.

Как звучи Холандия и как България според големия ни цигулар – чуйте в разговора:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …