четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Весислава Антонова: Хората са уморени от политиците и дебатите са им скучни

Весислава Антонова: Хората са уморени от политиците и дебатите са им скучни

В редовната рубрика на Силвия Великова гостува журналистът Весислава Антонова от вестник „Капитал“. Преди това обаче на живо от Лондон се включи Нишан Джингозян, който разказа подробности за ситуацията пред парламента.

„Преди около два часа получихме противоречиви данни – че е избухнала бомба, че кола е блъснала пешеходци пред парламента. После съобщиха, че един от нападателите е бил въоръжен с нож. Разбирам, че е имало два терористични акта, при които е имало минимум една жертва. Преди минути съобщиха, че пострадалите са двуцифрено число“, разказа Джингозян за информацията в първите минути след атаката.
Той разказа, че властите апелират за спокойствие и призовават гражданите, които са забелязали сива или черна кола, да дадат сигнал и да помогнат с информация. По думите му, информацията за това какво се е случило е много противоречива. „Жертвите са между 1 и 20“, посочи Джингозян.

Весислава Антонова коментира, че случаят в Лондон е показателен. Тя посочи, че е притеснително как този случай ще бъде разчетен и коментиран от националисти и български политици. Журналистът обобщи предизборната кампания и коментира как медиите се държаха по време на дебатите и успяха ли да предоставят информиран избор на електората.

По думите на Антонова, през последните години има апатия у хората, умора от политиците и повечето избиратели гледат на дебатите като на скучно занимание. Тя смята, че липсват автентични послания, нормалност и човешко общуване.

Според нея платените форми са анахронизъм. „Платените форми само изяждат пространството за свободна журналистика. Медията или е свободна, или не е. Хората не могат да направят разликата между платена и безплатна публикация“, категорична е Антонова.

Журналистът анализира и докладите на СЕМ и мониторинга на темите, които са били засегнати в предизборната кампания.

„За мен, една единствена политическа партия се е опитала да представи своите идеи пред една млада аудитория, която е някъде в социалната мрежа, а не пред телевизорите. Една единствена партия има осъзната кампания там. Интересно е, защо останалите не желаят да говорят на младите хора“, запита журналистът.

Чуйте целия разговор с Весислава Антонова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …