неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Веселина Томова: Би Ти Ви преписа от сайта Афера разследването ми за здравния министър. Допускам, че Борисов е дал нареждане за залп срещу проф. Петров. Кога Диков ще даде наградата на Нанев?

Веселина Томова: Би Ти Ви преписа от сайта Афера разследването ми за здравния министър. Допускам, че Борисов е дал нареждане за залп срещу проф. Петров. Кога Диков ще даде наградата на Нанев?

След като през май тази година Сашо Диков грабна наградата от 5000 лв за телевизионна журналистика, той обеща в ефира на Би Ай Ти, че ще предостави сумата на първия журналист, чието разследване доведе до оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров или на действащ министър от кабинета „Борисов 3“.

Миналия уикенд Би Ти Ви излъчи разследване на Петър Нанев за обществените поръчки, подписвани от проф. Николай Петров, а на следващия ден – в ранните часове преди извънредното заседание на Министерския съвет, здравният министър подаде оставка. Сашо Диков заяви, че държи на думата си и е готов да предостави сумата от 5000 лв. на Петър Нанев. Оказва се обаче, че има сериозни съмнения дали репортерът е стигнал сам до скандалните разкрития. Това не е така, заяви категорично журналистът Веселина Томова.

„Разследване на Би Ти Ви нямаше, имаше единствено преписано разследване от Афера.бг, в което бях описала всички връзки на здравния министър, зетя, дъщеря му и обществените поръчки. Докладът си стоеше, никой не обърна внимание на публикацията, защото Афера не е Би Ти Ви, не е Нова“, смята Томова. „Според мен е даден абсолютен залп Би Ти Ви да направи „разследване“, тоест да копира това, което вече е излязло в Афера и веднага последва оставка, и всички медии започнаха да гърмят. Според мен Бойко Борисов не само е знаел, именно той е дал залп това разследване да се публикува в голяма телевизия“, допълни Томова.

„Сашо, моят съвет е тия пари да ги дадеш за нещо по-смислено. Ако искаш обяви конкурс за истинска журналистика. Защото, ако в България имаше някакви институции, ако имаше някаква прокуратура, още преди един месец те щяха да се сезират. Всичко е абсолютно долен, отвратителен цирк“, категорична е Веселина Томова.

Шефът на „Новини и актуални предавания“ в Би Ти Ви Венелин Петков отказа участие на Петър Нанев в студиото на „Просто Диков“. Отказ има и Би Ай Ти да излъчи разследването. Чакам Петър Нанев да дойде в студиото и да си получи парите, както съм обещал, категоричен е Сашо Диков.

Вижте всичко по темата във видеото, а още от „Просто Диков“ ТУК!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

4 коментара

  1. Strahotni ste! Razlikata mejdu vas i 4alga-televiziite e kato mejdu denq i no6tta. Prodyljavayte v sy6tiq duh! Imame boleznena nujda ot vas!!!

  2. Веселина Томова е печена жена и сериозно разследва. Браво на нея. Ама нали нейният сайт е „периферен“, та не важи за Цацаров & Co.

  3. Chesno li ste sprqmo tazi jena

  4. Smela jena e bravo na neq po smela i ot Kolezich