сряда , 21 март 2018
Начало / Жива връзка / Веселина Гарело: Макрон създава впечатление за промяна

Веселина Гарело: Макрон създава впечатление за промяна

Вотът на французите е сигнал, че те искат нови лица в политиката. Еманюел Макрон създава впечатлението за промяна, въпреки че може да бъде упрекнат за липсата на политически опит.

Така сънародничката ни Веселина Гарело, която е икономист и живеещ във Франция, коментира резултатите на президентските избори във Франция, които изпратиха на втория тур центриста Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен.

Резултатите съответстват на последните социалистически сондажи. Най-важната промяна, която настъпва с този резултат, е отсъствието на двете традиционни партии и излизането от двупартийния модел. Това се дължи на факта, че в последните 30 години и дясната, и лявата партия провеждаха една и съща политика, която доведе Франция до критична икономическа ситуация.

По думите ѝ, Марин льо Пен е реализирала по-добър резултата в сравнение с предходните президентски избори, въпреки безличната кампания, заради която много от симпатизантите ѝ са се обърнали към други кандидати.

Според Гарело, Макрон ще спечели вота на французите със солидна преднина.

„В момента много важно е т.нар. трети тур на президентските избори, а именно парламентарните, които ще се проведат през юни. Опасенията са, че Еманюел Макрон няма да може да си осигури мнозинство в парламента. Ако Националният фронт има голам брой депутати, не е изключено Франция да се окаже неуправляема“, изтъкна Веселина Гарело.

Целия разговор с нея можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …