събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Веселин Тодоров-Кокала за музиката като неизлечим вирус, конформизма и политиката

Веселин Тодоров-Кокала за музиката като неизлечим вирус, конформизма и политиката

Музиката е един неизлечим вирус – разговор с фронтмена и основател на група „Фактор“ – Веселин Тодоров-Кокала. Кое вдъхновява сърцето на рокаджията и кога политиката засенчва звуците на веселието? Какви нови проекти и нови концерти могат да очакват феновете, разказва Веселин Тодоров-Кокала.

„Ние сме длъжници на нашите приятели в САЩ, защото не упрекваме тези хора, че напуснаха България. Това беше една жива, жизнена, мислеща маса от млади, непримирими и творчески личности. Ако те бяха тук, нямаше да сме на това ниво. Действително щеше да има много по-сериозни бунтове и отпор на всички лъжи и нещастни опити да ни манипулират“, заяви Веселин Тодоров.

„Нация, която не се грижи за музиката и културата си, е просто племе, без тотем. Всеки може да дойде отнякъде и да го отвее. Затова много се радвам, че нашите песни оцеляха във времето“, сподели музикантът.

„След 16 години вече имаме един студиен албум, в който има 21 нови песни, но същевременно и една пълна антология, която обединява общо 184 песни в един USB-drive”, похвали се Тодоров и показа флашката с форма на китара.

„Много неща има, които могат да се кажат и които хората могат да открият тук“, добави музикантът. Основателят на група „Фактор“ каза, че конформизмът трябва да се отстрани първо от душите на политиците, които и днес се опитват да ни лъжат, че ще има промяна.

Чуйте целия разговор с Веселин Тодоров-Кокала в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    О’Санна ! ….или Опусно :
    – Judas Priest – Halls Of Valhalla – YouTube