сряда , 17 октомври 2018
Начало / Код 11-13 / Веселин Марешки заяде Столетницата: Корупцията е наследена от БСП, те нямат право да се наричат алтернатива

Веселин Марешки заяде Столетницата: Корупцията е наследена от БСП, те нямат право да се наричат алтернатива

След края на зимната ваканция, депутати коментираха пред Би Ай Ти най-актуалните теми в страната.

Александър Сиди от „Обединени патриоти“ изложи своята теза във връзка с протеста пред Народното събрание в подкрепа на Истанбулската конвенция.

„На този протест гледам несериозно. Едни хора дълго ни убеждаваха, че сме най-голямото зло в тази страна – „Обединени патриоти“ и в частност ние от ВМРО, които се обявихме срещу документа. Ние се обявяваме против домашното насилие, каквато е основната цел на конвенцията, но сме притеснени за конкретни три члена от документа с рискови формулировки“, каза той и напомни, че у нас вече са приемани други документи в тази насока.

По думите му, макар много хора да очакват всеки скандал да свали правителството, това не се случва.

„БСП да са спокойни, защото тази коалиция ще изкара своя управленски мандат“, категоричен е депутатът.

По отношение на корупцията, Сиди каза, че корупцията е сериозен проблем, но първо трябва да се потърси нейния първоизточник, припомняйки аферата с „Цанков камък“.

Въпреки че откриването на европредседателството започва на фона на 9 протеста в София, Веселин Марешки от „Воля“ каза:

„Всеки има право да протестира. По-важното е, че европредседателсвото дава възможност на всеки политик да се изяви в полза на страната си. Ние искаме да направим така, че да сме ефективни и да дадем своите познания за реални промени“.

Според него, протестите и статиите за корупцията няма да се отразят на страната ни.

Той приветства днешното решение на Бойко Борисов да се отпуснат допълнителни 100 млн. лв. за служителите на МВР: Винаги съм казвал, че парите за въоръжаване и война са грешни пари. Парите, които имаме, трябва да бъдат насочвани към здравеопазване, образование и вътрешна сигурност“.

Марешки посочи, че корупцията един от най-големите бичове у нас, но тя е наследена от БСП и левицата няма право да се нарича алтернатива. Той допълни, че подкрепя Истанбулската конвенция в частта й, която защитава от домашно насилие, но трябва да се преработят онези „опасни“ моменти, свързани с „налагането“ на хомосексуализма през последните години.

Още от „Код 11-13“ – ТУК.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …