сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Веселин Божков: Роумингът за граждани на ЕС всъщност не отпада

Веселин Божков: Роумингът за граждани на ЕС всъщност не отпада

Председателят на комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков се включи в ефира на Би Ай Ти и еМисия България и коментира отпадането на таксите за роуминг в ЕС.
Евродепутатът Ева Майдел отчете това като голям успех, а Божков обясни какво на практика означава отпадането на роуминга.

„Роумингът нито отпада, нито се премахва. Той остава, но услугите, които ще ползваме в чужбина, ще бъдат таксувани съобразно тарифите спрямо договорите с мобилните оператори, които сме подписали. Т.е. роумингът ще стане многократно по-евтин“, подчерта Божков.

Той обясни, че не е нужно всеки да ходи до офис на оператора си, за да преподписва договора си.

Божков каза, че когато имате лимитирани договори, можете да ги ползвате във всяка точка на ЕС на същите цени и в същия обем, както би било и в България. Председателят на КРС обясни, че при отворени планове се използва специална формула.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …