петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Весела Казакова представя „Звярът е още жив“
VESELA_KAZAKOVA картинка 1

Весела Казакова представя „Звярът е още жив“

„Звярът е още жив“. Доста е стряскащо като заглавие. Всички се питат кой е звярът. Дали това е системата?“

Така Весела Казакова започна описанието на най-новия си филм.

Филмът е с необичайна форма, преплетена с живописна анимация, а нелинеарният разказ е базиран на диалог между двама.

Той ще има прожекция в рамките на „София Филм Фест“ на 20 март от 19 ч. в зала „София”.

Филмът вече привлече международното внимание на ключови форуми и фестивали през 2015 г. Като част от мрежата на Европейските документалисти и Институт за документални филми в Прага, още като проект, филмът бе отличен с политическата награда “IDFA Forum Award”.

Вижте също

EMISIQ_GREEK картинка

Аргирис Пападимитропулос: Хубавият филм е този, който всички могат да гледат и разберат

Продължаваме да ви срещаме с интересни режисьори, които гостуваха на „София Филм Фест“. Днес това …

3 Коментари

  1. Кинокритик още не е предложил на Весела Казакова брак, така че чакаме.

  2. „…основната му цел да сплаши хората с чудовищата на левичарството…мръсна задача, граничеща с компромиса на съвестта и изричането на всевъзможни лъжи…“ – още един комуно-апологет. Кинокритик, комуне, разгледай хубаво pametbg.com – и това е само каквото е оставано от архивите.

  3. Кинокритик

    Не знам кой и кога е припознал в това злополучно създание творчески потенциал, но освен, че й липсва женственост, Весела Казакова се откроява с крещящата си посредственост и нагаждачество, търсейки всевъзможни начини да прислугва идеологически на силните на деня. За тези, които не я познават, ще кажа, че Казакова е онази същата, която изпълни ролята на туркинята Айтен в протурския и откровено антибългарски филм „Откраднати очи“, финансиран от Анкара и имащ за цел да ни вменява вина за събитията от близкото минало. Сега обаче недоразумението Весела Казакова прави следващата си стъпка по пътя на слагачеството и ибрикчийството, представяйки „грозното лице“ на левичарството в поредното си извержение с претенциозното и малко инфантилно заглавие „Звярът е още жив!“. Този път Казакова се е захванала с темата за горяните, които в интервюто с нея окачестви като „каймака на тогавашното българско общество“ (1948 – 1960). И понеже дамата е лишена не само от дар слово и талант, но и от елементарно чувство за такт, безмалко щеше да издаде поръчителите и поръчковия характер на филма и основната му цел да сплаши хората с чудовищата на левичарството, за да ценят и обичат благата на демокрацията?! Разбира се, това е мръсна задача, граничеща с компромиса на съвестта и изричането на всевъзможни лъжи, но силните на деня са намерили подходящия човек в подходящото време. И понеже съм свободен мъж, ще взема да предложа брак на Казакова, че да мога да я тупам безнаказано, докато в мозъчната й кора започнат когнитивни процеси и осъзнае с какви морално нечистоплътни ангажименти се захваща!