четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Вера Ахундова и Огнян Стефанов: Има жалба срещу ЕК за легализирането на кражбата на КТБ

Вера Ахундова и Огнян Стефанов: Има жалба срещу ЕК за легализирането на кражбата на КТБ

След близо три години чакане специализираната прокуратура обяви, че най-после е приключила разследването за организирана престъпна група, виновна за източването на КТБ. Обвиненията са описани в цели 500 страници. Повдигнато обвинение срещу осемнадесетте души, участвали в нея, сред които и банкера Цветан Василев, все още няма.

Темата в „Честно казано с Люба Кулезич“ коментираха Вера Ахундова от сдружението на вложителите в КТБ „Ние, гражданите“ и журналистът Огнян Стефанов, идател на „Фрогнюз“.

И двамата, както и самата водеща, бяха посочени от един от стожерите на Пеевските медии (в. „Телеграф“ в специално безплатно идание, озаглавено „КТБ – Какво се случи?“) като „съучастници“ в престъпната схема за фалирането на КТБ, според която Василев и ко. сами са разбили банка с 4 млрд. активи

Заговорът за фалирането на КТБ е бил взет на срещата с президента на базата на жив пазарлък, като е било решено кой и с колко се спасява и какво ще получи в замяна на съучастничеството, убедена е Вера Ахундова, която коментира противоречията и тайните около стенограмата от срещата при президента Росен Плевнелиев за решаване съдбата на КТБ. Отказът тя да бъде разсекретена е линия, която продължава и сегашният президент Румен Радев.

Тя обясни на какво и как базира анализа си за случилото се там, направен на базата на документи и странични изказвания.

Ахундова твърди например, че има измама в обезпечението, одобрено от ЕК за ПИБ, която е прикрита от БНБ; че шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев е изразил съгласие, че ако политическите мъже са решили да фалират КТБ, то това е правилно; че на срещата при президента са присъствали много лица без достъп до секретна информация или отношение към проблема и т.н.

Ахундова твърди, че в постановленията за повдигане на обвинение има неточности дори по линия на изчисленията за размера на сумите.

Има модел КОЙ и група от хора, участвали в сриването на КТБ, които постъпват така не само с КТБ, но и спрямо много предприятия, обществени поръчки, медийно облъчване на обществото, отбеляза и журналистът.

Според него властимащите, целият политически елит, съзнателно прикриват този мафиотски модел и не желаят да се разкрие истината.

Този модел е излязъл от България и по този път е въздействано дори на ЕК чрез „заразата на нашите евродепутати“ и екипа на ЕК в София и българския еврокомисар, добави и Ахундова, която съобщи, че са отправили жалба срещу ЕК. Според нея тя е легализирала тази кражба.

По думите на Стефанов една от най-нелепите, преекспонирани и използвани „твърдения“ е, че около 6 млрд. са изчезнали, като всъщност става дума за оценка на активите – предприятия, фирми, заводи, които имат отношения с КТБ.

В студиото присъстващите коментираха и невъзможността да се доберат до доклада на „Аликс партнърс“.

Чуйте целия разговор за фалиралата КТБ:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

4 коментара

 1. Мария Дойчинова

  Eдин успешех старт на прекрасното предавахв Честно казано на Люба Кулезич. Браво на B I T

 2. Маргарита Кръстева

  Ако не виждаш в ня#Kой мотивите за постъпките му и неговата истинска същност, а се впечатляваш от външния му вид, обноските му или образованието му, то каква е гаранцията, че утре няма да си в основата на новия модел #КОЙ, който ти самият/самата отричаш? Разпознаването на модела не става с емоционална интелигентност (която в случая даже помага на неговия възход, защото е конформистка в своята същност), нито с придържане към групова принадлежност и спуснати опорни точки, а с рационално и критично мислене, с много четене и най-вече – със задаването на правилните въпроси и даване на честни отговори: без пристрастия и без емоции.
  И най-важното: без зависимости!

 3. Прокурор

  Жалко, че времето на Вера Ахундова и Огнян Стефанов беше кратко.Ако някога направите втора част за КТБ със същите участници те биха ви разказали, как е действала българската съдебна система, армия от съдии и прокурори, която се изправя срещу гражданите на България и възпрепрятства по всякакъв начин конституционното право да получат справедливост.И отново всичко, пари и активи преминаха в ръцете на определен кръг, за лично облагодетелстване, както в самото начало на прехода и през 90-те, вече не трябва да говорим за организирана престъпна група, а за мафиотски модел на управление на държавата.Налице е пълна престъпна симбиоза между изпълнителна власт, законодателна,главен прокурор,съдебна система,президент, Кристалина Георгиева – ценен кадър на престъпната банкстерска общност и нейния интимен приятел Радев – гуверньор на БНБ.Няма случайни събития и хора в историята с КТБ.Решението е да бъдат осъдени на доживотна присъда, или да напуснат страната и всички техни решения и подписани споразумения и договори и концесии да бъдат анулирани.Толкова са нагли политиците и техните партии, за да се кандидатират отново.Нагъл и безскруполен е и служебният премиер Герджиков,който пряко пълномощията си прави опити за придвижване на съдбоносни за България решения.Визирам напъните му да пусне молба за влизането ни в Еврозоната и въвеждането на еврото.Това се случва без обществено обсъждане и Референдум.Този смешник-премиер обслужва интересите на едрия капитал, обслужва интересите на клиентите си, които знаем как станаха капиталисти.Виси със страшна сила въпроса, кой заповяда той да бъде премиер и защо не се занимава с изборите, което е всъщност задачата му?Нито една партия не представи реална икономическа програма, не дискутираха валутния борд, Еврозоната.Защото тези съдбовни за българите въпроси се решават извън страната,а лакеите тук само помагат в ограбването срещу комисионни и примерно срещу ограбването на една българска банка.

 4. Дървосекачът

  Великолепен Летящ старт на предаването-Ви, г-це Кулезич – Chapeau !
  ….а Сега – поподхванете г-н Диков и еМисията, И ! – Двустъпковата !!!, и то Глобално.

  ––
  Конкретно по катеБейщинката – Би следвало :
  а. Да Вникнете в логото на КТБ и свързаността-й с Нещища към/от ДнешенКремъл …тя таз сссстлистическкккая стрелка (Двустранна. Югозапад-Североизток) НЕ е случайна
  б. Къде се покри ‘банкера’-й …и Защо БашТам
  в. Кой/и Имат Лоши кредити/заеми В КТБ …и Кой ги Е ‘одобрявал’
  …..колкото до ЕС/ЕК и Банкирането (Хеле пък ‘банкирането’ на ‘наште’ и ‘банките’-им) – ЕС/ЕК НЕ пипа на Локално ниво (т.е. Следва да Се отбележи Перфектността на Източването БЕЗ Директно ужилване на ЕС/ЕК или Глобална Структура/компания.
  Успех !