петък , 23 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Венцислав Стефанов: Футболът в България се манипулира от определени хора

Венцислав Стефанов: Футболът в България се манипулира от определени хора

Венцислав Стефанов разкритикува остро управлението на БФС и коментира новите собственици на Левски и ЦСКА.

„Много уважавам всичките си колеги. Много уважавам Боби Михайлов и други членове в Изпълкома. Гриша Ганчев, хубав или лош, дава пари за футбол. Прави много за него как ще се развият нещата в ЦСКА, не знам. Взе нещо от нищото и направи един добър отбор. Дали е наследник на ЦСКА, прекият или преносният, не мисля, че е толкова важно“, коментира президентът на ПФК Славия.

„Нямало основание, можело да ни осъдят в Европа, че ги караме да играят млади футболисти. Тогава да закрием този спорт, да закрием БФС, след като един или двама човека решават.“

„Спортът трябва да бъде национална политика. Така както е във всяка една държава. В една Гърция колко терени, колко хора спортуват. Дискотеките са пълни, не можем да изметем спринцовките“, добави Стефанов.

„Трябвало да се играят мачовете от 20.45 ч !? Това е порнография. Локомотив-Пловдив и Локомотив-Горна ще играят в Бургас, какво пречи да се играе в 16- 17 ч в Горна или Монтана“, коментира още той.

„Футболът в момента се манипулира от определени хора, които искат да извличат само дивиденти за собствената си кауза“, смята президентът на ПФК Славия. „Всичко си отива. Ако не правим нещо със собствените си средства, всичко умира.“ „През всичките тези години трима-четирима са хората, които се опитват нещо да направят, ние не можем да си позволим да вкараме 20-30 милиона.“

„Герена случиха на интелигентен човек, който застава начело (Спас Русев). Дано не му скъсат нервите, той не е свикнал на такова отношение“, завърши спортният деятел.

Вижте целия разговор с Венцислав Стефанов в следващото видео:

Вижте също

Юношите на България изненадаха Испания, завършиха с героично равенство срещу фаворита в групата

Националният отбор по футбол на България до 19 години започна отлично участието си в елитния …