вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Венцислав Станков: МВР прилича на разлагащ се труп

Венцислав Станков: МВР прилича на разлагащ се труп

В студиото на „Честно казано“ гостува един президент. Не е летец. А е пожарникар. Двете най-управленски професии в нашата държава. Но става дума за професионалист, който в момента е от другата страна на властовата барикада. Президентът на синдикат „Огнеборец“ Венцеслав Станков, с коментар за полупровалените протести на служителите от МВР, които бяха под мотото „Този път няма да отстъпим“, но мотото не издържа на действителността.

„Три-четири хиляди, които са на площада и изказват своето недоволство са един добър старт, продължаваме с преговори. От протеста съм доволен, но от резултата не съм, няма диалог. В никакъв случай не мога да кажа, че другата страна не ни зачита, но не може да постигнем консенсус за доходите и условията на труд в МВР“, заяви Станков.

Според президента на синдикалната организация, на протеста не са се събрали достатъчно служители на МВР, защото е бил проведен в сезона на отпуските.

„Доходите и защита на служителите са приоритет, ние работим с облекла, които са дарения от други държави. Само преди седмица двама наши колеги изгоряха, защото нямаха необходимата, съвременна екипировка“, допълни Станков.

Целия разговор, вижте във видеото.

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …