петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Венци Стефанов: Настъпва „време разделно“ за българския футбол

Венци Стефанов: Настъпва „време разделно“ за българския футбол

Венцислав Стефанов, член на изпълкома на БФС, говори за държавата, за майки, мащехи, за президента на БФС Боби Михайлов, както и за новата спортна база на националите.

„Настъпва „време разделно“ за всички – не само за политиците. По-точно – бъдещето ще покаже. Всички ние искаме да живеем в една нормална държава, да гледаме един нормален футбол, да можем да заведем децата си на мач, вие да работите спокойни. Да престанем – за едни да има, за други да няма. За едни – майка, за други – мащеха“, заяви Венци Стефанов.

Той посочи, че базата на националния отбор всички трябва да оценят, че е нещо, което е направено благодарение на авторитета на Боби Михайлов.

„На други клубове се дадоха от държавата по 3-7 милиона, а за „Славия“ никога не е имало нищо. Базата е едно наистина прекрасно съоръжение, което дай Боже моите внуци и нашите деца да имат здравето да я ползват“, каза Стефанов.

Той каза, че повечето от журналистите, с които разговаря, са доста компетентни, и ги призова да предложат фигура, която е по-добра от Боби Михайлов за шеф на БФС.

„Ако трябва да се обединим около нея. Намери се един човек, който промени нещата в политическия елит. Дай Боже да се намери и човек, който да промени нещата и за футбола, да работи по-добре от Боби Михайлов, но аз в момента не виждам такъв. Преди години издигнахме Иван Славков, защото той беше безспорен авторитет и допринесе много за нашия футбол. Боби Михайлов с това, което е направил до момента, също“, убеден е Венци Стефанов.

Той обясни, че не зависи от Боби Михайлов кой клуб колко пари ще получи от държавата. „Не търсете телето под коня. Някъде другаде е заровено кучето. Не може за едни да бъдеш майка, за други да бъдеш мащеха“, коментира Стефанов.

Чуйте целия разговор с Венци Стефанов в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …