петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Венци Стефанов: БФС робува на Домусчиев, но скоро на Бойко Борисов ще му писне

Венци Стефанов: БФС робува на Домусчиев, но скоро на Бойко Борисов ще му писне

Българският футболен съюз робува на Кирил Домусчиев (собственика на ПФК „Лудогорец“), но скоро на Бойко Борисов ще му писне. Ако Борисов, на когото все се оплакват, е толкова футболен и спортен човек, би трябвало да ги вижда тези работи и да удари по главата нахалниците. Явно не му е кипнало до такава степен или изчаква.

Това мнение изрази в интервю за „Спорно за спорта“ президентът на най-стария столичен футболен клуб „Славия“ и член на изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов.

Според него има много неща в БФС, които трябва незабавно да се променят, и хора лакеи, които пречат, създават неистинска представа, стараят се да услужат на даден клуб с цел извличане на дивиденти. Казвал съм го в лицето на Борислав Михайлов, казва Стефанов, според когото Михайлов би трябвало да намери смелостта да се справи с тях.

„Карат ни да се срамуваме хора, чиято основна дейност е да се навеждат, а това не може да продължава така. Лошото е, че малко хора се осмеляват да кажат това, което мислят. По-удобно е да оцелееш, да мине бурята отгоре и да си добре със силните на деня – било то от БФС, от съдиите, от олигарсите, и други“.

„Преди две години с триста зора с момчета, които ни радваха 1994 г., единодушно взехме решение да има възможност по един футболист до 21 година първата година и втората – по двама, задължително да вземат участие в мачовете на вътрешното първенство. Това нещо не се спази, наруши се грубо. Един единствен човек държеше и натискаше всички хора, които имаха отношение по този въпрос – Кирил Домусчиев, тъй като смяташе, че това ще му попречи на реализацията в шампионската лига“, припомни си още Стефанов за отмененото вече правило.

По думите му Домусчиев така е разговарял с членовете на изпълкома на БФС, че тихомълком след това са останали само един-двама в защита на правилото. Ако то бе останало, може би догодина щяхме да имаме доста по-качествени млади футболисти, на които да можем да разчитаме за националните отбори, смята президентът на „Славия“.

При титулярите в националния отбор пък трагедията според него е пълна, тъй като по думите му „имаме един безкрайно некадърен треньор“ (националният селекционер Ивайло Петев).

„Готов съм с факти да го покажа. Дори след срама 6:0 пак призоваха да му дадем шанс. Но тук няма шанс нещо да се случи – той няма авторитет, няма качества и познания, бърка мениджърската с треньорската дейност. Сто на сто съм сигурен, че не само той реди играчите си“, коментира Венци Стефанов.

Чуйте цялото интервю с него:

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …