петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Вени Марковски за следенето в интернет и има ли злоупотреба с личните данни

Вени Марковски за следенето в интернет и има ли злоупотреба с личните данни

Подслушва ли ни МВР? Темата коментира в ефира на еМисия България общественикът и председател на „Интернет общество България“ Вени Марковски след като преди дни излезе информация, че ГДБОП ще разполага с нов софтуер. Появиха се и съмнения, че той ще даде възможност за по-лесно проследяване на информацията, която споделяме в интернет и социалните мрежи.

„МВР не използва този софтуер за подслушване, което не е гаранция, че не се подслушват хората“, посочи Марковски. Той обясни, че в САЩ след 11 септември 2001 г. е имало злоупотреби с тези права на гражданите, но в България ситуацията не е такава.

„Ние се съгласяваме нашите лични данни да бъдат употребявани още в момента, в който започваме да използваме Фейсбук. Туитър и други социални мрежи“, коментира Вени Марковски. По думите му, българите са много по-защитени, отколкото американците.

Чуйте целия разговор с Вени Марковски в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …