събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Вени Марковски за първите две седмици на Доналд Тръмп
EMISIQ_VENI картинка

Вени Марковски за първите две седмици на Доналд Тръмп

Суперактивност, или как само за две седмици новият американски президент Доналд Тръмп промени възприятията на света за Америка – за това в еМисия България разсъждаваме с общественика и интернет пионера Вени Марковски.

Той определя Тръмп като типичен шоумен, който е майстор на привличане на вниманието, включително чрез своите жестикулации и образния си език. Но също и като бизнесмен, който лавира с височината на летвата пред приятелските и не толкова приятелски настроени държави, за да бъде в позиция да преговаря.

Според Вени Марковски едва ли ще разберем мотивите зад импулсивните действия и необмислените думи на Тръмп – нещо, което по думите му притеснява хората, независимо от политическите им пристрастия. Тези неща просто не са се случвали досега, отбелязва той.

Въпреки това, посочва Марковски, гласувалите за него виждат, че той изпълнява обещанията си. Което би било добре, ако не излизаха през кампанията видни републиканци, които обясняваха, че той няма да стори това, което обещава, добави той.

Според госта Тръмп е далеч по-неудобен за медиите и анализаторите, макар че самите медии са го създали. „Тръмп категорично не приема критиката, което също е парадокс за САЩ. В миналото за подобни атаки към медиите хора с много по-утвърдени биографии са си подавали оставките“, припомни той.

Единстверното, за което се моля, е това, което прави Тръмп, да не се отрази в България, заключи Вени Марковски, според когото все още е рано да се предвиди колко от обещанията си Тръмп все пак ще изпълни докрай.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …