сряда , 21 март 2018
Начало / Код 11-13 / Велизар Енчев: „Великата българска стена“ може да се среже с лозарска ножица

Велизар Енчев: „Великата българска стена“ може да се среже с лозарска ножица

Фирми на Патриотичния фронт правят оградата по границата, т.нар. „Велика българска стена“, твърди Велизар Енчев в сигнал до прокуратурата и ДАНС, подаден от него.

Като доказателства той цитира изявленията на трима народни представители – Димитър Байрактаров, Ангел Найденов и Корнелия Нинова.

Енчев настоява да се разбере кой строи оградата, за колко пари и какво е изпълнението до момента.

Оградата струва над милион евро на линеен километър, което е повече от цената, която са платили например в Израел за оградата на границата с Египет в Синайската пустиня – стена, направена от бетон, двуредова и със сервизен път, даде пример той.

Според Енчев телената стена е бутафория, а участъкът, който той е видял, може да се пререже с овощарска ножица.

Велизар Енчев разсъждава, че прокуратурата трябва да провери твърденията на Корнелия Нинова и Ангел Найденов, но се съмнява, че това ще се случи, тъй като според него тя е под контрола на правителството. По думите му има и нещо неестествено в положението на ДАНС и функцията, която трябва да изпълнява, превид контрола, който е предвиден над нея и подчинението ѝ на главния прокурор.

Според властта оградата е била направена според изискванията, но е очевидно, че не е добра за цената си – няма камери, едноредова е на повечето места, и е просто една телена ограда, отбеляза той.

Енчев коментира и случая със загиналите баженци, които според него са минали или през граничния контролно-пропусквателен пункт, което е „страшен скандал и проблем за националната сигурност“, или през оградата, тъй като в много участъци тя е слаба и не предоставя достатъчно защита.

По думите му Валери Сименонов демонстрира скандално поведение, а той е развалил отношенията си с ПФ в момента, в който бившите противници на концесиите са гласували новия закон за концесиите, който за него е скандален.

Според Енчев „патриотите“ са всеядни и за достъп до властта са готови на коалиция с когото и да било, включително с Бойко Борисов, колкото и отявлени негови критици да са били „уж“ в предното НС. По думите му макар и да са нападали ДПС, това явно не им е пречело да са в положение на фактическа коалиция с тях.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

 1. Огнен Иванчев

  Г-це/жо Диана Радева,
  силно и бързо не са най-важните качества на телевизионната реч. Ясното и точно изговаряне на думите са по-важни качества, защото те са посредниците на информационното съдържание на речта. Силното и бързото са качествата, допринасящи за доминирането над събеседника и отчасти говорят за агресия, породена от вътрешна несигурност и неспокойствие. Те са посредниците на емоционалното състояние и конституция на говорещия, и на неговото отношение към изговаряните думи. Ако никой не Ви преследва, което се надявам, успокойте се и не надвиквайте събеседниците си. По този начин само ще спечелите.
  Валери СимЕонов,
  а не Симонов
  позиции 00:15 и 00:22