петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Велизар Енчев: Скандалът Цацаров-Дончев е полезен, защото оголи нервите на БСП

Велизар Енчев: Скандалът Цацаров-Дончев е полезен, защото оголи нервите на БСП

Как задкулисието в България пречи на политическата стабилност? Кои актуални скандали ще имат дългосрочен отзвук и кои ще разрушат крехката коалиционна сплав между ГЕРБ и патриотите? Кои национални интереси се неглижират? Всички тези теми коментира в студиото на еМисия България дипломатът и ексдепутат Велизар Енчев. Той коментира годишнината от аварията в Чернобил и сравни ситуацията с тази в Хасково.

„Синдромът „Чернобил“ е показателен – че страдаме от страх от истината и показва, че властта не уважава и не цени своите граждани. Както преди години се е крила информация за „Чернобил“, така и днес се крие информация за Хасково. Това е български синдром“, посочи Енчев.

„Вече са взети решения за отпадане на блицконтрола в парламента, както и парламентарният контрол да се предава само по канал 2, което е негледаемо“, коментира Енчев. „Телевизиите са инструментът, с който в България се влиза в парламента“, смята Енчев и добави, че телевизиите се нуждаят от нова регулация.

„Скандалът „Цацаров-Дончев“ е много полезен скандал. Винаги съм бил противник на лицето Георги Гергов. Друг е въпросът, че Корнелия Нинова постъпи по отношение на него по същия некоректен начин, както постъпи и с предшественика си Михаил Миков“, коментира Велизар Енчев.

„Този скандал оголи нервите на опозиционната БСП. Столетницата страда от един фундаментален проблем – липсата на идеология. Лично аз към главния прокурор имам положително отношение“, смята Енчев. По думите му, случилото се на срещата е неправомерно.

„Задкулисие винаги е имало в България, защото България е мафиотска държава. България не се управлява в парламента“, категоричен е Велизар Енчев.
Той показа сигнал, който е изпратил до главния прокурор Сотир Цацаров за това, че бившият военен министър Ангел Найденов е заявил на няколко пъти миналата година в парламента, че линеен километър от строежа на оградата по границата с Турция е струвал 4 пъти по-евтино, отколкото сега.

„На 21 октомври м.г. Нинова отговори от трибуната на парламента по обвинения в корупция и заяви на „патриотарите“, че фирми на патриотичния фронт строи сградата. Факт номер три – на 13 март тази година Димитър Байрактаров в деня, в който напусна НС, заяви, че когато е видял документи за строежа на оградата косите му настръхнали“, подчерта Велизар Енчев.

Той посочи, че миналата година на 20 април по предложение на Валери Симеонов парламентът промени закона за обществените поръчки и реши изграждането на оградата на границата с Турция да става без обществена поръчка и за това да носят персонална отговорност областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково.

Вижте целия разговор с Велизар Енчев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …