четвъртък , 17 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Велизар Енчев: На Борисов му бе „подсказано“ да сдаде властта на БСП
EMISIQ_ENCHEV картинка

Велизар Енчев: На Борисов му бе „подсказано“ да сдаде властта на БСП

На 10 януари живеехме с илюзията, че нещата ще се подобрят, но бих направил едно сравнение с днешния ден – ако тогава Жан Виденов до голяма степен се самосвали с неадекватните си действия във вътрешнополитически план, то сега сме свидетели на самосвалянето за втори път на Бойко Борисов.

Това заяви независимият депутат Велизар Енчев, който си спомни, че на този ден преди 20 години е бил на протестите с агитка на ВМРО.

Смятам, че на Борисов му бе подсказано да абдикира и да сдаде властта на БСП, каза още Енчев – мнение, по думите му, и на депутати от ГЕРБ, с които е разговарял и които не били съгласни с оставката, несъгласувана с ръководството и ПГ на ГЕРБ.

Борисов е много зависима личност в политическо и бизнес отношение и би трябвало не само да не е в политиката, но да не бъде и на свобода, добави депутатът.

Според Енчев огромна част от българския електорат – не на последно място и поради емигрирането на милион и половина българи – е „неинтелигентна и неинформирана“ и вижда собствения си образ в Борисов, като в същото време го възприема като спасител и подател на блага.

Като примери за недекватното му управление, той спомена дълга, който по неговите твърдения е 16 млрд., провала в енергетиката и на проекти като АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, оскъпяването и възлагането без търг на граничната ограда и др.

Решението на правителството в последните дни на управлението си да се заеме с битовата престъпност пък депутатът определи като „дива експлоатация на настроението“ на избирателите в навечерието на предсрочни избори. Енчев е категоричен, че 99% от битовите престъпления се извършват от представители на ромското население, което трябва да бъде социализирано.

Очаквам година, в която да бъдат детронирани окончателно от властта Борисов и ГЕРБ, да минат в трайна опозиция, а на власт да дойдат кадърни, интелигенти и образовани хора с морал, пожела си накрая Велизар Енчев.

Вижте също

uchenichka

Ученичка развенчава митовете за Северозапада

17 годишно момиче от Враца показва забележителностите на Северозападна България. Тя е автор на уебсайта …

Един коментар

  1. жива вода

    Абе, голема демокрация е в тази телевизия. Гостът свободно говори против двете американски компании в ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, които смучат стотици милиони от нас, вместо ние да получаваме от тях. Това е наистина обективна телевизия. Представяте ли си в Би Ти Ви да говориш против Краси Гергов?