понеделник , 23 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Велизар Енчев: Депутатите си затварят очите за страданието на хиляди болни
DIKOV_MARIHUANA картинка

Велизар Енчев: Депутатите си затварят очите за страданието на хиляди болни

Парламентът гласува тази седмица отново за забраната за използване на марихуана за медицински цели. Едва трима депутати гласуваха „за“ легализацията ѝ, а 70 бяха против.

Медицинската марихуана е разрешена в 13 държави в Европа, както и над 12 щата в САЩ.

Инициатор и защитник на тезата за легализирането на медицинската марихуана е независимият депутат Велизар Енчев. Според предложението му трябва да се позволи употребата на опиум, макова слама, коноп, хашиш и хашишово масло за облекчаване на тежки състояния при определени заболявания, например множествена склероза, СПИН, онкологични заболявания.

„Силно впечатление ми направи пълното бездушие на депутатите, страхът им да подкрепят една инициатива, за да не бъдат обвинени за наркомани, жертвайки интересите и затваряйки си очите за страданието на стотици хиляди болни, които искат да използват канабиноидно масло и спрей“, подчерта Енчев.

Вижте също

TOMISLAV картинка

БСП срещу Томислав Дончев заради скандала с парите за наука

Нито има спрени, нито има загубени 350 млн. лв. по Оперативната програма „Наука и образование …

2 Коментари

  1. За бездушие,малко е да се каже. Появявате се в тв. Моля, за Вашето внимание за следния въпрос свързан с ЗУЕС. Противно на императивното задължение по Конституция, гражданите не могат да бъдат делени по имотно състояние.Хората живеещи в индивидуални жилища,нямат задължения със закон да събират пари за ремонти,грубо касичка за ремонт.Имаме всякакви кредити от банките.
    За хората от жилищата на зависимостта, живеещи в панелите, трябва да имат касичка в която да се събере началния капитал на т.н.“професионални домоуправители“ Ще алармирам за де стабилизация на държавата, с помощта на ЗУЕС,чрез противопоставяне на хората.Ще направя и коментар в ЗУЕС,за съзнателни пропуски.В този си запис дава възможност за развихряне на всевъзможни измамници.

  2. Соломон

    Достоен човек и принципна личност. Напусна партията на бургазкия мошеник Симеонов, след като НФСБ изневери на програмата си и се коалира с ГЕРБ. Каузата му за болните е благородна, но в тоя парламент благородството е изчезнал вид, толерира се продажността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *