понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Велизар Енчев: Борисов си отива заради министрите на РБ и подкрепата на ПФ

Велизар Енчев: Борисов си отива заради министрите на РБ и подкрепата на ПФ

Бойко Борисов си отива заради негодните министри на Реформаторския блок и безпринципната подкрепа на Патриотарския фронт (бел.ред. заигравка с името на Патриотичния фронт).

Това категорично заяви независимият депутат Велизар Енчев в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

По думите му политическата ситуация в България е спокойна.

Ситуацията е неспокойна само в главата на премиера Борисов, който не може да преглътне егото си и това, което му се случи, защото забрави, че президентските избори не са парламентарни“, каза още Енчев.

Румен Радев не толкова спечели изборите, колкото ГЕРБ ги загуби. Надявам се все пак той да бъде достоен президент“, посочи депутатът.

Според Енчев, настоящият парламент е изчерпан и трябва веднага да се разпусне. От „Патриотарският фронт обаче са готови на всичко, за да останат в парламента и във властта. Именно те, а не РБ, са носещата колона на тази власт и носят заедно с ГЕРБ отговорността за това порочно 2-годишно управление“, категоричен е Енчев.

Независимият депутат коментира и инициативата на Слави Трифонов да се срещне с лидерите на партиите в Народното събрание. На срещата днес в НДК имаше представители на ГЕРБ, БСП, ДСБ, БДЦ, както и омбудсманът Мая Манолова.

Енчев изтъкна, че е единственият народен представител, който се явяваше на дебати в кампанията за референдума , заемайки позицията против.

По думите му нито една партия не е участвала в кампанията за референдума, тъй като в парламента съществува страх от Слави Трифонов и Би Ти Ви.

Той посочи районирането на страната на 240 едномандатни района при евентуална мажоритарна избирателна система като основен риск.

Ако започне районирането, в парламента може да се стигне до физически сблъсъци, а местният, феодолен и бизнес вот ще има решаващо влияние. Силата ще е на страната на големите партии с финанси и структури“, каза Енчев, според когото БСП и ГЕРБ искат да потопят всички останали партии, като останат сами в парламента.

Велизар Енчев коментира и кадри на мигранти, поставени под карантина в центъра в Харманли, които по-рано днес се разбунтуваха заради забраната да напускат мястото, в което са настанени.

Като гледах тези кадри си спомних какво беше през лятото на гръцко-македонската граница“, каза Енчев и допълни, че това е неизбежно и колкото по-бързо осъзнаем, че сме буферна държава, в която това ще се случва толкова по-добре.

Енчев подчерта, че има предложение, заради препълнения център в хХарманли, да се изгради подобен лагер, в непосредствена близост до българо-турската граница обаче, далеч от урбанизираните райони.

Независимият депутат бе категоричен, че това, което виждаме в Харманли, е следствие от бавното изграждане на оградата по границата с Турция.

При лошия Орешарски линеен километър струваше около 250 хил лв., сега линеен километър струва 4 пъти по-скъпо, допълни Енчев.

Той отбеляза, че по-обезпокоително е, че правителството в оставка вече 48 часа не реагира по инициативата на Вишеградската четворка, според която мигрантите се връщат в техните държави, освен ако няма заплаха за живота им.

Това правителство се страхува да излезе с позиция по случая, т.е. съобразяваме се с голямата кака на Бойко Борисов – Ангела Меркел, каза Енчев.

Той подчерта, че мнозинството е пряко отговорно за корупционната ограда по границата с Турция и проблема с бежанците.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …