четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Велизар Енчев: Атака излъга избирателите си и вече е проевропейска партия

Велизар Енчев: Атака излъга избирателите си и вече е проевропейска партия

„Атака“ е най-антиевропейската партя в Европа. Това пише в доклад на Европейския съвет по външни отношения. В топ 30 на класацията има още 5 български политически партии. БСП е на 14 място, на 17 е АБВ, на 20 е НФСБ, а на 27 позиция е „Презареди България“, партията на Николай Бареков. За да коментират изследването в студиото на „Хайд Парк“ гостуват политикът Велизар Енчев и експертът по вероизповедания Вели Караахмед.

„Тази класация е тотално сбъркана. Може би е правена отдавна. Атака вече е проевропейска и пронатовска. Волен Сидеров тотално промени своите принципи и обещания, с които влезе в парламента. Той е публично зависим политик, способен е на всякакви пируети и промени на мнението. Да вземем за пример неговата телевизия – по цял ден пускат руски филми, а в парламента се държи като европейски политик. Това говорене и тази конфронтация им е необходима, за да влязат в управлението. Те изцяло са обърнали своята политика, със своето поведение обаче те мамят своите избиратели“, коментира Енчев.

„За моя изненада Симеонов и Каракачанов в миналия парламент настояваха за спасяването на КТБ. Тогава не разбирах защо се върши това публично, след това разбрах по списъците, че редовно е посещавал Цветан Василев. Но да не забеавяме, че са роднини все пак, жените им са братовчеди“, допълни Енчев.

Според Велизар Енчев държавата има механизми да върне Цветан Василев в държавата чрез ултиматум към Сърбия за присъединяването им към ЕС. Вели Караахмед е на мнение, че изследването е точно.

„Не е изненада, че Атака води в тази класация. Това е Благодарение на истинско слугуване на ДПС. В момента ДПС стана родител на многодетно семейство – преди беше само Атака, сега и на ВМРО и НФСБ. Не е тайна, че Енчев е един от специалистите разузнавачи, беше ми много интересно да чуя неговото мнение са „патриотарите“, дали той ще си признае, че и той стана тяхна жертва. Патротизмът не е да хвърляш камъни по джамии и да буташ баби по границата, а да защитаваш националните интереси“, посочи Караахмед.

Енчев отговори, че не случайно вече не е част „Патриотичния фронт“.

„През 2014 година, когато влязохме в парламента беше казано, че ние не можем да бъдем опозиция на ГЕРБ, тогава взех решението да напусна парламентарната група. По-късно разбрах, че те още през лятото са имали договорки“, каза Енчев.

Целия разговор с Велизар Енчев и Вели Караахмед, вижте във видеото.

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

2 коментара

  1. Вместо Енчев в парламента,Бялата Златка, Кабеларя и Каракачана са в кочината. Това е кармата на народ, избиращ негодниците и харесващ душманите си.

  2. Дървосекачът

    За Протокола :
    – ТроянскоКонието – Е Зараза, Енчееев ! …и то Летална.