четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Великобритания удари „Ислямска държава“ в Сирия. Какво следва?
Снимка: ЕРА

Великобритания удари „Ислямска държава“ в Сирия. Какво следва?

Изтребители „Торнадо“ на британските военновъздушни сили нанесоха първите си въздушни удари срещу „Ислямска държава“ в Сирия. Атаката бе осъществена само няколко часа след като британският парламент одобри ударите с 397 гласа „за“ и 233 – „против“ след 10-часов дебат.

Тезата на управляващите беше, че ако сега войната не бъде пренесена в Сирия, след време ще дойде в Лондон. Опозицията в лицето на Джереми Корбин обяви, че е против удари, на което и да е място по света, коментира журналистът Коста Стефанов от Лондон.

Той добави, че посещението на британския премиер в България не се коментира в медиите. В малкото, в които е споменато, се свързва основно с факта, че Дейвид Камерън иска да лобира в страните от ЕС за промяна на договорите в Съюза.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …