петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Великобритания гласува – ще има ли изненади и какво ще се случи с българите на Острова след „Брекзит“

Великобритания гласува – ще има ли изненади и какво ще се случи с българите на Острова след „Брекзит“

Великобритания е в съдбовен в политически момент – гражданите на Острова са в навечерието на парламетарни избори, които в голяма степен ще предопределят каква съдбата на страната след решението за напускане на ЕС.

Какво ще се случи и какви са аспектите в частност за нашите сънародници там – това коментираха Асен Агов – журналист и бивш депутат и Ангел Петров журналист от „Дневник“.

„Никой не може да предрече какъв ще бъде резултата от тези избори. Ако Тереза Мей не спечели достатъчно мнозинство обаче, тя ще има проблеми в партията, както и проблеми при преговорите за „Брекзит“. Така че, със сигурност нищо добро не очаква не само гражданите на Великобритания, но и нас, българите, като част от Европейската общност“, коментира Асен Агов.

„И торите, и лейбъристите предвиждат драстично ограничаване на мигранстския приток в страната. Това значи и в пъти намаляване на процента ктм БВП в икономиката“, допълни Ангел Петров.

В скайп разговор по телефона се включи и журналистът Коста Стефанов, който разясни какви са настроенията на гражданите в Лондон броени часове преди важния вот за страната.

„Първият въпрос в преговорите за „Брекзит“, които стартират на 19 юни, е за съдбата на гражданите на ЕС във Великобритания и на нейните граждани, които са в страни от общността. Според някои представители на ЕС обаче, има реална опасност преговорите да се провалят още през август, така че не ни чака нищо добро“, песимистичен е в прогнозата си журналистът.

Според Асен Агов обаче, ЕС ще остане обединен след авантюрата Брекзит. Не е сигурно обаче дали Великобритания ще остане обединена.

Вижте целия разговор за важните парламентарни избори във Великобритания в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …