събота , 16 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Важен ли е наистина Брекзит за британците

Важен ли е наистина Брекзит за британците

Кампанията за предстоящия рефередум във Великобритания, на който трябва да се реши дали страната да остане или да напусне ЕС, започна официално днес.

Последните социологически проучвания сочат, че привържениците и противниците на тази идея са в почти еднакви проценти. Междувременно популярността на премиера Дейвид Камерън, и на неговия опонент Борис Джонсът спадат.

Какви са настроенията на Острова, какво коментират българите там и в състояние ли са британците да направят информиран избор – за това в еМисия България разговаряхме с младата българка Атина Димитрова, която учи журналистика във Великобритания.

По думите й притеснителното е, че според проучвания, едва 23% от британците определят темата на предстоящия референдум като една от трите най-важни за тях, както и, че мненията за и против са почти с еднаква тежест.

Добре е обаче, че се демонстрира единение от различни партии и политици по такъв важен въпрос, добавя Атина.

По думите й младите британците не познават различна реалност от тази, в която са свикнали да позлват облагите от членството в ЕС.

Говори се непрекъснато, че Великобритания губи по 55 млн. евро на ден заради него, но други гласове призовават от тази груба сметка да се извадят всички облаги за страната, казва Атина.

Чуйте целия коментар:

Вижте също

Политологът Георги Киряков: Действията на Валери Симеонов за лифта на Банско приличат на лобизъм

Колкото повече наближава “тихата, свята нощ”, толкова по-шумно и драматично става на политическата сцена. На …