сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Въздухът, който дишаме всички: Решения срещу замърсяването трябват днес
Снимка: ЕРА

Въздухът, който дишаме всички: Решения срещу замърсяването трябват днес

На 1-ви декември в Пекин замърсяването на въздуха беше измерено 35 пъти над безопасните нива. Училищата в Пекин отмениха занятията си, а някои фабрики в и около столицата спряха дейността си.

Ако мерки не се вземат още днес, последиците ще са тежки за целия свят, защото всички дишаме един и същ въздух, той се върти. Това коментира в еМисия България климатологът Иван Рачев.

Той допълни, че на срещата за промените в климата в Париж големите ще вземат решение в посока лимитиране на въглеродните емисии в цял свят, но от основна важност е да се контролира дали то ще бъде спазвано.

След като в продължение на няколко дни Пекин беше обвит от задушлив смог, днес там се диша малко по-лесно, сподели журналистът Тодор Радев от радио „Китай“. Той допълни, че в китайската столица винаги ще има нужда от нови мерки заради основните замърсители – предприятията и автомобилният трафик.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …