петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Васил Василев от ЧЕЗ: 4300 клиента нямат ток

Васил Василев от ЧЕЗ: 4300 клиента нямат ток

Директор експлоатация и поддържане в ЧЕЗ Васил Василев съобщи в предаването еМисия България, че 4300 клиента от 14 населени места нямат ток на територията от страната, обслужавана от ЧЕЗ. Те са в област Враца, област Благоевград и в столичния кв. „Владая“.

„Обстановката беше много тежка тази нощ и рано тази сутрин. Повече от 100 000 клиента бяха без електрозахранване, но то вече е възстановено, с изключение на тези 4300 клиента“, каза Василев. Той увери, че скоро ще бъде възстановено и при тях. Василев отправи молба към клиентите, ако електрозахранването спре, да изчакат около 15-20 мин. и след това да подадат сигнал на денонощния телефон на дружеството.

„Авариите не са предизвикани от претоварване на мрежата, а от силния вятър, паднали дървета, счупени клони, снегонавявания и силния снеговалеж“, категоричен е експертът. Той каза, че е имало много по-тежки аварии и се намираме в сложна зимна обстановка, но е имало и по-тежки зими.

Чуйте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …