сряда , 12 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Васил Василев: Българският бизнес е застрашен от мутрите и политиците

Васил Василев: Българският бизнес е застрашен от мутрите и политиците

Бизнесменът Васил Василев, който повече от 20 години е бил журналист, включително пратеник в Бейрут и кореспондент в Париж коментира новият закон за прозрачност в медиите на Делян Пеевски.

„Подозрителен съм, не малка част от гласуваните закони имат добри намерения, но ефектът им е отрицателен. Медиите у нас не отразяват обективно действителността, те я деформират, защото тези, които държат собствеността, действат под влиянието на политическите и икономическите фактори. Никакъв закон няма да реши този въпрос“, каза Василев.

„На мен са ми крали бизнес, който е печеливш, отнемали са ми го заради политически фактори, за да бъде даден на друг. Българските бизнесмени са принудени да се съобразяват с политиката, ако искат да оцелеят. Бизнесът е застрашен от мутрите и политиците. Мутрите нападат по-дребния бизнес, защото са по-уязвими, а политиците нападат печеливши предприятия, от които може да се спечели“, посочи бизнесменът и допълни, че не вярва новият антикорупционен закон да си свърши работата.

Вижте също

Адв. Александър Кашъмов: Медийният закон на Пеевски е форма на цензура

Новият законопроект за прозрачност на медиите с автори Делян Пеевски, Хамид Хамид и Велислава Кръстева …

3 коментара

  1. Divotiya!Nyama balans v Bg mejdu bizness i lakomiyata.

  2. А ченгетата дали не са опасни и те?

  3. АНТИБИОТИК

    ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ЛИПСВАЩА, НИКОГА НЕ ПРОВЕДЕНА В БЪЛГАРИЯ, Л У С Т Р А Ц И Я !!! АКО ИМАШЕ ТАКАВА, ТО ИНДИВИДИ, КАТО ТОЗИ НАХАЛНИК, КОЙТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ И ОПЛАКВА, НИКОГА НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА НИ ГОВОРЯТ С НАЗИДАТЕЛЕН ТОН, ДА НИ ПОУЧАВАТ, ДА ПРИДОБИВАТ ИМОТИ КАТО ХЛАДИЛНИЯ ЗАВОД В СОФИЯ ЗА ПАРИ КОЛКОТО НЯКОЛКО ТАВИ БАНИЧКИ !!! УТРЕ, ТАКИВА ВСИЧКОЗНАЕЩИ И ВСИЧКОМОЖЕЩИ, МОЖЕ БИ ЩЕ НИ КАРАТ ДА ИМ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ ВСЕ ПАК СМЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ !!!