неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Васил Иванов: Горд съм от себе си

Васил Иванов: Горд съм от себе си

От 18 април, когато подадох оставката си и казах, че е заради цензура в Нова тя, съм доста по-горд от себе си, категорично заяви разследващият журналист Васил Иванов в предаването „Честно казано“ по Би Ай Ти.

„Съжалявам, че темата се измества, защото исках да лавирам за цензурата. Сега коментират защо съм записвал, законно ли е, при положение, че шефката на новините Дарина Сарелска преди две седмици разписа служебни пари да бъдат платени за нови скрити камери, с които нейните служители да записват тайно хора за неморални действия“, категоричен бе Иванов.

Той посочи, че темата за цензурата се е изместила от личните му взаимоотношения със Сарелска. „Аз нямах лоши взаимоотношения с моите колеги до момента, в който не казах, че има цензура, те не написаха, че съм лъжец. Затова пуснах записите – да се види, че те лъжат. Ако не бях пуснал записите, нямаше да мога да докажа това, което е“, подчерта журналистът.

Той отново повтори, че в ДАНС са му казали, че Дарина Сарелска е къртица на кмета на Неделено. Силва Зурлева беше с мен и гледаше втрещено, помоли ме да не казвам на никого, разказа Иванов. „Отидох в телевизията, влетях в стаята на Сарелска и ѝ казах, че ме е издала на кмета на Неделино“, продължи още той – „Тя пребледня, затвори вратата и ми каза: „Ами там чрез моя девер, знаеш. Той се интересуваше“. Оттогава тя ми падна в очите, защото през цялото време съм бил предаван от шефа си“, подчерта Васил Иванов.

Той бе категоричен, че разследването е пуснато въпреки Сарелска, а не благодарение на нея.

Сарелска и обкръжението ѝ успя да измести темата, но тя остава, че телевизията, която до преди 2-3 години беше свободна, сега не е, каза Иванов и допълни, че несвободата към разследващия екип е от 2015 г., когато е било съобщено, че Нова тв не се интересува от кметове и обществени поръчки. Тогава разбрах, че нямам място там, поясни той.

Сарелска е оперативният изразител на цензурата, но има общ център на цензурата, смята още Иванов.

На въпрос дали пази лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Иванов отговори, че не го пази, а го познава отдавна и дори е бил първият, който го е попитал за общите му фирми с Маргините и Маджо.

От 5 дни карам Дарина Сарелска да се подложим на полиграф, но отговор няма, изтъкна журналлистът.

Вижте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

  1. Не Ви ли прави впечатление уважаеми заспали българи, какво дават по тв…катастрофи,посредствени новини като нещо интересно…кога е родила мечката в зоо-то, но истините,истинските новини разкриващи прогнилата в основите ни държава се крият.Приспиват ни със саниране, а зад гърба ни крадът с шепи,…навсякъде е твой,мой човек.В.Иванов показа че и в НОВА не е по-различно.Сарелска е нагледен пример, но и лизачите около нея не са малко, ще лижат иначе няма слава, няма заплата…никой си…Браво на Иванов показа истината…

  2. Ситуацията тук е „Хвани единия, удари другия“. Нито тотално обвързаната с ГЕРБ NOVA може, дори бегло, да претендира за някакви „журналистически стандарти“, нито този нечистоплътен палячо, който тайно записва своите колеги и твърди че е гласувал за Борисов само защото бил „мъжкар“, може да нарича себе си журналист. А пък за Любица, която е решила да влезе в ролята на стожер на безпристрастната журналистика, въпреки че години наред изпълняваше ролята на обслужващ персонал на Мустака и Борисов, още не мога да реша дали е повече тъжно или смешно.

  3. Люба, не съжалявате за тези 18 минути повече, нито за това, че към края на интервюто В.Иванов говори малко вповече развълнувано, разхвърляно и без обобщаващата и ефектна поанта, каквато сме свикнали да очакваме от Вашите предавания. В замяна на това се усети почти осезаемо вътрешното напрежение на един честен и докаран до крайност човек. Такава искреност и автентичност рядко има на синия екран…Стана ясно каква битка и в каква джунгла е ежедневната работа на един реално работещ журналист….и много зрители, сигурна съм се идентифицираха с журналиста. Интервюто с Валери Симеонов нямаше и няма как да бъде по-интересно!