понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Васил Иванов – безработен с награда за цялостен принос към журналистиката

Васил Иванов – безработен с награда за цялостен принос към журналистиката

„Тази награда е признание за мен, но е доста парадоксално, че идва точно ден, след като се регистрирах в Бюрото по труда като безработен. Сега съм безработен. Междувременно гилдията ме награждава“, казва разследващият журналист Васил Иванов в интервю на колегата ни Олга Узунова. Според Василев, който бе отличен с награда за цялостен принос към журналистиката, подобно нещо след скандалите с него може да се случи само в България.

Той отново подчерта, че е взел решение да напусне работата си в Нова ТВ сам и без принуда, макар да е получавал добра заплата.

Когато ни се каза, че няма да снимаме повече обществени поръчки и кметове, които са 80% на ГЕРБ, аз възроптах, карах се с шефовете, спряха ми 12 материала и тогава взех решение за напускане с основание оказвана към мен системна цензура от директора на новините Дарина Сарелска, припомни той случая.

Иванов разказа, че е получил предложения за работа от шест места непосредствено след случилото се, но само в рамките на 30 часа след това от всички места са оттеглили офертите си, като по-близките с него са му обяснили, че това е „императив от най-отгоре“ – т.е. ако въпросните медии започнат да работят с него, „ще им съсипят бизнеса“.

Моите направени предавания си стоят в Нова ТВ и никой не ги излъчва, каза журналистът, който не е загубил самочувствие за професионалните си способности въпреки несгодите.

Имам предложение от една от най-големите германски телевизии да правя разследвания и филми за тях срещу хонорар, похвали се Васил Иванов.
https://youtu.be/Cc7lr6XLekU

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. P.S. С много чувство за хумор… Простете, че пиша или на български или на английски. Все още се затруднявам да пиша по английски, с български окончания. Update- твaм ce. Все още! ! 🙂 „Modern times“ , Чарли Чаплин sung once. 🙂

  2. Господин Диков, Sir Dikoff, както винаги предаването e 666… 🙂 🙂 xм, xм… 🙂 Нямам търпение господин Иванов да стане част от екипа на BiT. Boy, aren’t ya a Hell of a GREAT TV, BiT!!! Loving you from London, guys! 🙂 🙂 X