петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Васил Данов и Кольо Парамов за олигархията и национализацията в отбраната в стил „Мултигруп“

Васил Данов и Кольо Парамов за олигархията и национализацията в отбраната в стил „Мултигруп“

Васил Данов – о.з. капитан първи ранг от Атлантическия съвет на България и финансовият експерт Кольо Парамов гостуваха в студиото на „Честно казано“ и коментираха словесната престрелка между бившия военен министър Николай Ненчев и президента Румен Радев, приватизацията на военните предприятия, както и отбранителната промишленост.

„Ние не сме били в съдебната зала, но смятам, че бившият министър Ненчев има основание за думите си.
Президентът Радев изпадна в сериозен конфликт на интереси. Ненчев има повече основания да се чувства спокоен. Ненчев спести пари и направи нещо за ремонтите на самолетите“, коментира Данов.

„Спомням си, че през 2004-2005 г. Министър беше Николай Свинаров. Тогава изпратихме няколко двигателя да ги ремонтират“, разказа Данов и обясни колко пари са били платени и резултатът – неремонтирани двигатели и направени от наша страна транспортни разходи.

По думите му Ненчев е прав да сключи договор с поляците, а обвинението, че е накърнил руския интерес е смешно. Той се закани, ако Ненчев бъде осъден, да му ходи на свиждане.

Финансовият експерт Кольо Парамов заяви от своя страна, че раждането на червените олигарси и обогатяването им е станало именно при Иван Костов.

„Фундаментална е разграничителната линия – преди Решетников и след Решетников. Ставаме свидетели на много факти, които тепърва ще стават ясни за много от олигарсите, които влияят на цялата система на отношенията в страната. В момента се развива третично преразпределение на капитала и тяхното взаимна задлъжнялост не им позволява да търпят политици, които не им вървят по гайдите“, заяви Парамов.

Той е категоричен, че съдът се превръща в съд на олигархията, а националната ни сигурност е в ръцете на 17-20 души.

„Ние имаме остатъци от военно-отбранителна промишленост. Половината е приватизирана, а останалите предприятия тихо загиват“, коментира от своя страна Васил Данов. По думите му, най-лошото е, че няма кораби за ремонт и заради това работещите там милеят за миналото и руските кораби.

„Най-голямата външна опасност за националната ни сигурност е от Русия“, смята Данов.

„Проблемът е свързан със стандарта и начина на живот на хората, безотговорността на целия военно-отбранителен комплект. Тази бедност е тотално нетърпима“, заяви от своя страна Парамов.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Е радостно че И тези Целеви Свинства на ‘наште’ (‘управляващи’/’елит’ ) се Разпарчатосват при вас/Вас, БиАй/г-це Кулезич !
    …а Решението е СвръхПростичко ! :
    – виа Двустъпковата и НовиятНюрнбергски у Нас – Се осигурява Алиниране на тази Индустрия със Съответните Водещи Глобално !, от ремонт/поддръжка на съществуваща техника до Производство и Развойна дейност.