сряда , 18 юли 2018
Начало / Жива връзка / Вашингтон обсъжда нови ограничения за полети

Вашингтон обсъжда нови ограничения за полети

Една от класифицираните теми, за които Доналд Тръмп беше обвинен, че е споделил с високопоставени руски дипломати, е вероятните нови ограничения за хората, които ще летят до Америка.

Според него всички хора, които пътуват със самолет от Европа до САЩ няма да могат да носят лаптоп и таблет със себе си на борда. Преди около месец администрацията на Тръмп излезе със забрана осем града от държави с предимно мюсюлманско население, както и някои от северна Африка, да качват на борда лаптопи, камери и таблети като ръчен багаж.

Става въпрос както за директни полети към Америка от тези страни и градове, така и за тези с прекачване. Според министерството на отбраната на Съединените щати в тези електронни устройства може да се укрие бомба или на няколко части или като цяло да бъде скрита и така да стане терористичен акт.

Те се позовават на инцидент, който стана преди време – тогава в малък сомалийски самолет избухна лаптоп-бомба. За щастие самолетът поради закъснение не е излетял, но инцидентът е факт. До сега Турция, Кувейт, Йордания, Катар, Саудитска арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Мароко. Това са страните, които имат забрана да качват лаптопи, таблети и камери на бора заедно с пасажерите.

Като цяло, всичко по-голямо от смартфон ще трябва да се слага в багажното отделение на самолета. От министерството на отбраната на америка допълниха още, че авиокомпании, които не се съгласят да процедират по този начин с техните пътници могат да получат забрана да кацат на американски летища.

А новото разпореждане сега предвижда всички полети към Америка, включително и тези от Европа да бъдат ограничени по този начин. Мирослав Балабанов следи казуса.
Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …