петък , 20 юли 2018
Начало / Код 11-13 / „Въртидрешка“ – нов живот за дрехите, които не носим

„Въртидрешка“ – нов живот за дрехите, които не носим

Деница Петрова и Светлана Петрова разказват за инициативата „Въртидрешка“, с която дават нов живот на дрехите, които не използваме. Тази година събитието е с код Диско и с елемент на благотворителност.

„Става дума за размяна на дрехи, всеки може да да дойде свободно и да остави дрехите на обозначените места. Идеята е да покажем, че дрехите са жив организъм, имат душа и поради някакви причини стоят в гардероба“, разказаха инициаторите.

„Всеки има дрехи, които вече не харесва, не облича или не му стават. Всеки може да дойде и да остави дрехите и да си тръгне с толкова, с колкото иска. Има 5 лева вход, ще има дискомузика, парти и диджей, както и кетъринг“, подчертаха Деница и Светлана Петрови.

„Искаме дрехите да бъдат добре подбрани, здрави и чисти. Минималната бройка за носене е 5 дрехи, но няма ограничение с колко ще си тръгнете. Това не е просто шопинг терапия, а е инициатива с кауза. Една от доброволките в нашата организация помоли да дадем гласност на проблем в семейството й. Майка й е в рецидив и се бори с рак на шийката на матката. Нужна е спешна операция в Турция, а сумата от 16 000 евро е непосилна за семейството“, обясниха Деница и Светлана.

До момента те са помогнали със събиране на средства за бебе, имали са и инициатива с фондация Очи на 4 лапи. На събитието ще поставят благотворителна кутия, в която хората ще могат да оставят средства за лечението в Турция.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …