петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ваня Кастрева: Да посегнеш на учител е все едно да посегнеш на родителя

Ваня Кастрева: Да посегнеш на учител е все едно да посегнеш на родителя

Ученици нападат учители. Ученици бият учители. Преди две седмици в Столичното 81 училище ученик от 10 клас нанесе удари на учителката си по английски, преди два дни друг десетокласник в Професионалната гимназия по туризъм в столицата нахлу в учителската стая и нападна учителката си по етика и философия.

Какво се случва с българските ученици и от къде идва тази агресия към преподавателите? Отговорите потърси репортерът Светослав Пенчев.

Ваня Кастрева от столичния инспекторат по образование коментира, че можем да говорим за девалвирали ценности в обществото.

По думите й, моделът на поведение, което се задава в училище, в семейството и в обществото, е ключово за възпитанието на децата и отношението им към преподавателите.

Според нея оформянето на оценките преди края на годината водят до напрежение между учители и ученици, но това не е причина за агресия.

Чуйте целия разговор с Ваня Кастрева в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …