сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Валя Балканска с концерт във Вашингтон

Валя Балканска с концерт във Вашингтон

Преди дни Валя Балканска пя в библиотеката на американския конгрес във Вашингтон пред над 3,5 хил. души.

Повече за концерта на народната певица, чийто глас звучи и в космоса, разказа сънародникът ни и организатор на събитието Бойко Антонов. Той е директор на училище „Христо Ботев“ във Вашингтон.

„Беше невероятно – бях едновременно нервен и възторжен. Не мога да опиша всички чувства, които изпитвах в този момент“, сподели българинът.

Той допълни, че в публиката освен българи, е имало и много американци, които са се включили дори в последвалите хора.

„Въодушевлението бе общо“, посочи Антонов.

Той разказа още, че Валя Балканска е била удостоена с честа да се докосне до златния си диск с голи ръце, което не е позволено. Дискът с изпълнението на певицата на „Излел е Дельо хайдутин“ се съхранява при много специфични условия и може да се докосва единствено с ръкавици.

Бойко Антонов посочи, че за предстоящия 24 май ще има 2 събития в българското училище – поетично четене, както и представление.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …