понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / „Вълнени истории“ – книга с мисия в помощ на деца с увреждания
JIVA_KNIGA картинка 2

„Вълнени истории“ – книга с мисия в помощ на деца с увреждания

Книгата „Вълнени истории“ има своята мисия – да стопли сърцата на хиляди деца, като им даде специално място, в което да се чувстват като у дома, където могат да играят и да бъде наистина тяхното специално място.

Какво точно представлява тази книга, разказа в „Жива връзка“ авторката ѝ Йовка Христова, както и малката Мария Христова, автор на един от разказите в книгата.

„С всичко, което правим, ние пишем история за някой комуто сме помогнали или подкрепили.  Затова в началото си я представях като прект – историйка, но за да можем да свием страниците и да е концентрирана, историйките отпаднаха, а останаха само проектите. Идеята е, че всеки пише история с това, което твори“, сподели Йовка Христова.

Тя изтъкна, че книгата е своеобразно ръководство за използването на вълна и какво може да се изработи с нея.

Целта на издаването на книгата обаче е много специална.

„С всички средства от продажбата ще ремонтираме три помещения, които ще се използват за занимания с деца и младежи с увреждания. Надявам се да сме много полезни, защото порастващите деца имат нужда от постоянна грижа, а същевременно стават големи хора, които трябва да творят и да открият тяхното нещо в живота“, сподели още Йовка Христова.

Тя призна, че мотив за написването на книгата е личната ѝ нужда, тъй като детето ѝ има аутизъм.

В моя разказ се разказва за вълненото приятелство и за подкрепата между приятелите, както и за вълнения цвят, сподели на свой ред малката Мария. Избира да пише за цвета на вълната, за да бъде по-интересно и впечатляващо.

Вижте също

lazar

Съветите на Лазар: Какво чистят детокс диетите – нас или портфейла ни

Повечето от т.нар. детокс диети, изключително популярни в настъпващия пролетен сезон, детоксикират само нашите портфейли, …