четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Валери Запрянов: Политическият живот у нас ми изглежда като след виагра

Валери Запрянов: Политическият живот у нас ми изглежда като след виагра

Политическият живот у нас ми изглежда като след виагра – политиците са превъзбудени преди избори, пламва странна любов между какви ли не партии, създават се странни коалиции, коментира политическата ситуация от последните седмици в страната журналистът Валери Запрянов.

Лошото е, че на 3/4 от народа изобщо не му пука кой ще е следващият президент, а той може да бъде или човек, назначен от Бойко Борисов, или опозиция на Бойко Борисов, или самият Бойко Борисов, добави той.

Самият Запрянов каза, че мечтае поста да заеме интелектуалец, човек публицист, писател, който познава болката и проблемите на хората. „Защо технократът или частният предприемач да разбира повече от един „душевед“, попита той.

В България има много пощенски кодове и там живеят българи, като 1/3 от тях са под жизнения минимум, напомни журналистът.

Според Валери Запрянов политика в България има единствено в програмата на партиите, която никога не се спазва.

Колко партии си отиват само защото ръководителите им са се отдалечили от хората, за които трябва да се грижат, посочи той и даде пример с БСП, която според него се е превърнала в „хайверена левица“. За ГЕРБ пък според него гласуват само кариеристи, намерили крило за амбициите си в партията, или пък хора, отъждествяващи се с типажа на Борисов.

За „патриотите“ той заяви, че живеят от противопоставянето, че са уж „за“ България, но задължително „срещу“ другите.

Относно прокарания от тях скандален Изборен закон, той коментира: „ГЕРБ пожертва умните, свестни и активни момчета и момичета, българите, които следват или да гонят поминък в чужбина, и остави тях за сметка на патриотите, въпреки че имаше най-голяма подкрепа в чужбина.“

Сега, според него, тази подкрепа ще падне, а на българите зад граница трябва да бъде дадена възможност активно да участват в политическия живот, да се кандидатират и да бъдат избирани.

Чуйте целия разговор в Валери Запрянов във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Отличен, трезвен и безпристрастен анализ. Поздравления!