четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Валери Симеонов: Управляващите контролират големите медии

Валери Симеонов: Управляващите контролират големите медии

Един от лидерите на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов категорично заяви в интервю за Люба Кулезич, че има контрол на управляващите над големите медии.

„Контрол на медиите, какъвто трябва да има, от СЕМ няма, но контрол на собствениците особено на големите телевизии и на управляващите има. Според мен, и Би Ти Ви, и Нова Тв до голяма степен обслужват управляващите или определени кръгове като, например, около Пеевски или ДПС“, подчерта Симеонов.

Той дори каза, че срещу него е имало контролирана атака от „Шоуто на Слави“. По думите му, вероятните сценарии за това са три. Първият, шоуто, което инициира референдум, да атакува Симеонов, чиято партия е срещу предложенията на националното допитване. Вторият, по поръка на ДПС един от собствениците на телевизията, според Симеонов именно депутата от ДПС Делян Пеевски, да е разпоредил такава акция. И третият, който е най-малко вероятен и самият той не споделя, че това може да е бил приятелски огън.

Симеонов отново заяви, че формацията му ще се бори срещу ДПС, защото е вредна партия и трябва да бъде премахната.

Попитатн защо Делян Пеевски все още е в парламента, той отговори: „Искате да го взривим или да го заколим?! Аз не определям дали Пеевски да е в парламента или не“.

„Пеевски е олигарх, възползвал се от политическата обстановка и който надали има нещо общо с ДПС. Ако не е ДПС, ще бъде някъде другаде залепен. Той се интересува държавата да покровителства бизнеса му и да реализира печалби през подкрепата на държавата, т.е. чиста форма на олигархия“, смята още Валери Симеонов.

Той коментира и скандалната среща на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесменът Сашо Дончев, като я определи като недопустима.

Обединението на партията си с „Атака“ пък определи като отстъпка от конфронтацията с Волен Сидеров в името на България.

Симеонов също така призна, че е питал Сидеров дали партията му е била финансирана от Русия и той категорично е отрекъл.

Цялото интервю с Валери Симеонов можете да видите във видеото:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …