вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Валери Симеонов: Няма да отстъпим. Поели сме отговорността да бъдем лошите

Валери Симеонов: Няма да отстъпим. Поели сме отговорността да бъдем лошите

Оставаме на старите си позиции по отношение на Изборния кодекс, няма промяна, но аз съм удовлетворен, че имам диалог и с хората, които имат несъгласия, тъй като това е основен принцип на демокрацията.

Това заяви съпредседателят на патриотични фронт Валери Симеонов на срещата си с български граждани, представители на временни обществени съвети в чужбина, както и с омбудсмана Мая Манолова. Малко преди да каже, че трябва да си тръгва.

Ние не сме политици ветропоказатели и имаме дълг към онези 250 хил. българи, които са ни избрали, така че по силата на нашата програма няма как да променим тази позиция, добави той.

Симеонов призна, че в претенциите на българите зад граница има основания, но само доколкото приемането на Изборния кодекс е било „пришпорено и ускорено“.

Насърчаван и от омбудсмана, той заяви, че все пак остават отворени за разговори.

„Поели сме отговорността да бъдем лошите, въпреки че цялата ми рода е в чужбина. Нека и президентът Росен Плевнелиев да си я поеме, но не му прави чест този обходен маньовър, който прави през „Протестна мрежа“, през симулация на обществено напрежение и през какво ли още не. Можеше направо да си каже – не одобрявам закона, налагам вето“, завърши той.

Чуйте какво каза на пресконференцията и представителят на недоволните българи зад граница Стефан Манов, който изложи аргумените им против скандалните промени в Изборния кодекс и представи коригиращи факти срещу тези, цитирани от Симеонов и други политици:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …