сряда , 12 декември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Валери Симеонов непреклонен – няма да се извини, че обиди руския патриарх. Ще останат ли патриотите обединени?

Валери Симеонов непреклонен – няма да се извини, че обиди руския патриарх. Ще останат ли патриотите обединени?

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на руския патриарх Кирил, когото нарече „цигарения митрополит“ и „второразрядно ченге“. Той посочи, че не чувства вина, защото казал истината точно и премерено. По думите му управляващата коалиция може да съществува и без партията му Национален Фронт за Спасение на България.

Волен Сидеров е съгласен, че без Валери Симеонов може. Красимир Каракачанов обаче не съвсем. А и диалогът помагал много. Затова разговарял и със Сидеров, и със Симеонов. Въпреки това поясни, че редовно лидерът на НФСБ не съгласувал изказванията си с партньорите си патриоти, както направил и сега. А трябвало.

Според лидера на Воля Веселин Марешки, грях имал не само Симеонов, а и Сидеров, заради изказване пред БТВ. А с православието всеки можел да се гъбарка, казал Сидеров.

И за да се оттласнат от дъното, предложи другата седмица парламентът официално да се разграничи от Сидевов и Симеонов, но на този етап остават заедно.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. Българин

    „От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души“ казва Стамболов. За тях няма издигнати паметници и почти не се говори, когато стане въпрос за руски жертви.