вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Валери Симеонов до българка в Ню Йорк: Не ни се мотайте в краката

Валери Симеонов до българка в Ню Йорк: Не ни се мотайте в краката

„Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.“

Това се казва в писмо, изпратено от лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов до българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс (виж за него във втория видео файл). С Хамбарджиева в еМисия България разговаряхме за протестите и настроенията, свързани с промените в Изборния кодекс.

Междувременно Би Ай Ти се свърза и с депутата, който потвърди за писмото, но каза, че става дума за „лични отношения“ и не желае да коментира повече.

Ето и пълния текст на писмото, което ни бе препратено (правописът е запазен):

Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?
Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме „по-демократични“,“по различни“и „по-екзотични“ за да ни забележат медиите?
Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?
Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.
Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.
И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!
В.Симеонов

Когато имаме протест, аз пращам прессъобщения със снимки до медиите и предполагам така разполагат с имейла ми, обясни българката.
valerkapismo

Според Хамбарджиева писмото е заплашително, арогантно и пълно с обвинения и неверни факти, например относно цената за откриване на избирателна секция в чужбина.

Българката е убедена, че президентът Росен Плевнелиев ще чуе сънародниците ни зад граница и ще наложи вето на промените в Изборния кодекс. „Това е правилното и логичното и той няма друг избор, тъй като протестите няма да спрат, няма да си затворим очите и да забравим това“.

Тя разказа, че след първите новини българите в Ню Йорк са били изключително възмутени и много бързо са се организирали и събрали пред консулството ни там, за да изразят недоволството си.

Решенията Хамбарджиева обяснява като „тотален страх в управляващите да загубят позицията си в парламента“. Приеха промените на базата на неверни факти, не бяха аргументирани, нямаха никаква логика, обобщава тя.

По думите на Елена Хамбарджиева в консулството Ню Йорк гласуват към 1000 човека, като доброволци са отворили втора секция в Куинс, която вече няма да съществува. В Бостън също няма да има секция, тъй като градът се води с под 1 млн. души население.

Секциите ще бъдат намалени до най-много девет, което ще ограничи 8000 българи да гласуват, предупреждава българката. Чуйте целия разговор с нея:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

15 коментара

  1. Никола Ангелов

    Аз смятам , че Българските граждани имат право да гласуват където и да се намират по света но само на територията на консулства и посолства , с една дума на Българска територия, само там те са Български граждани и имат права , така е по международните закони. На тия Българи които имат двойно гражданство искам да кажа че те стават Българи в момента когато влезнат на територията на държавата България и представят документ че са Български граждани.Излизайки от консулствата ни и посолствата те напускат територията на република България и по този начин немогат да имат претенции да гласуват на избори на чужда територия там те са чужди граждани към които ние Българите имаме подозрение че служат на чужди интереси интересите на новите си отечества .Нима мислите че само Турците с двойно гражданство са нелоялни Български граждани . Аз мисля че и тия които са предпочели да са Американци ,Канадци Новозеландци или др също са предали родината и нямат място сред нас и те да решават наща съдба.Да не забравяме с каква омраза напускат държавата ни и какво говорят за България, как не се виждат като Българи когато са тука. Да вървят на майната си и да не ни занимават със собстевните си персони.

  2. НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕШ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА ЗЕМНОТО КЪЛБО И ДА МИ КАЗВАШ, КАК ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ НИЕ, КОИТО НЕ ИЗОСТАВИХМЕ РОДИНАТА.

  3. Понеже Болен Волен вече се дискредитира достатъчно на политсцената ,явно трябва да излезе ново леке като Симеонов ,което да заиграе ролята на „балансьор“ та да продължи да дрънка гордо по комплексарската струна на национализма .

  4. Както и Хамбарджиева е отбелязала писмото на в.симеонов е пълно с лъжи.От Турция на последните избори не са гласували межди 60 и 100хил.души,а 40хил. а със сегашните промени по никакъв начин не се ограничават секциите там.Доброволните секции както и тези в Турция не струват почти нищо на държавата камо ли 8 000 евро?Това е най-голямата и гнусна лъжа от управляващите,като разделят цялата сума за избори на броя на секциите и получават тази астрономическа цифра.

  5. Не ми харесва този тюфлек симеонов , но за съжаление в този случай е прав. Лично аз смятам , че ако не живееш в гетото българия , не трябва и да гласуваш.