понеделник , 25 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Валентин Попов: За да станеш полицай срещу 700 лв. трябва да си леко чалнат или тази професия страшно да те влече

Валентин Попов: За да станеш полицай срещу 700 лв. трябва да си леко чалнат или тази професия страшно да те влече

Полицаите заплашват с протест, ако не получат увеличение на заплатите си с най-малко 15% от първи юли. Синдикатите в КНСБ от системата на МВР днес ще се срещнат с ръководството на министерството, за да обсъдят исканията, които включват също осигуряване на адекватна екипировка и техника. Гост по темата в КОД 11-13 беше Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„С тези заплати ние не можем да си издържаме семействата – това е основният ни аргумент. Ако г-н министърът не знае това, ние ще му го обясним“, категоричен е Попов.

„И аз вече започвам да се чудя какъв човек би се съгласил да работи тази професия срещу 700 лв на месец. Трябва или да си леко чалнат, в добрия смисъл на думата, или нещо страшно да те влече“, допълни още Попов.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

 

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …