понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Валентин Попов: На утрешния протест ще дадем няколко хиляди аргумента на министър Радев

Валентин Попов: На утрешния протест ще дадем няколко хиляди аргумента на министър Радев

Служителите на Министерството на вътрешните работи излизат на протест утре в 11:00 часа пред Народното събрание. За да коментират какви са исканията на униформените в студиото на КОД 11-13 гостуват Валентин Попов от Синдикална федерация на служителите в МВР и гл. инсп. Йордан Доканин от сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

„Искаме увеличение на заплатите на всички служители и то тази година. Процента няма значение, важното е да има увеличение“, заяви Попов.

Гл. инсп. Йордан Доканин допълни, че всички цени на стоките и услугите са се покачили, а техните заплати са останали същите.

„За това се чувстваме обидени, това не е ли аргумент. Има един много тежък аргумент – с тези заплати не може“, категоричен е Доканин.

Представителят на синдикатите заяви, че не се очаква блокиране на движението пред Народното събрание, но не гарантира, че няма да има стесняване на улицата при събиране на много протестиращи.

„Очакваме колеги от страната, не само от София, така ще дадем няколко хиляди допълнителни аргумента на министър Радев“, зави Попов.

Относно гласуваните пари за гориво и униформи, Попов заяви, че това не е достатъчно.

„Униформите бяха част от исканията ни, но това е 1/8 от исканията ни. С намеренията и обещанията бяхме до тук. Няма правителство от 2010 насам, при което да не сме излизали на протест. Исканията ни не са политизирани“, допълни Попов.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …