събота , 24 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Валентин Михов за лъжите на политиците и истината за футбола ни

Валентин Михов за лъжите на политиците и истината за футбола ни

„Каквато ни е държавата, такъв ни е футболът“. Това няма да го кажа. Не че футболът ни може да бъде оазис, но пък спортът е нещо, което отличава България. Много малко от политиците се усещат, че нямат процент, с който да са помогнали. Освен че на територията на България се е родил Григор Димитров, родителите му са го възпитали като добър човек, оттук нататък… Защо не се засрамят?! Ние нямаме един корт като хората! Имаме една зала „Армеец“, която е полузала. Тя беше предвидена и за хокей, и за лекоатлетическа писта. Не съм критикар. Нещо хубаво е залата, но можеше още по-хубаво да бъде.

Това заяви бившият шеф на БФС и ПФЛ Валентин Михов в интервю за предаването „Спорно за спорта“.

По думите му някъде се губи връзката инвеститори, комисионери и изпълнители.

„Много ми се говори за кражбите и това, което става. При средствата, които се отделят за озеленяване, е трагедия. В села с по 3 деца и 5-ма младежи правим стадион или зала“, каза още Михов.

Той определи желанието на партиите към властта като самоцел и заради огромна лакомия. „Ако вземат по мъничко, ще остане и за нас нещо. На България не й трябва война, малко сняг да завали и бедствено положение. Много е тъжно, защото не виждам обединение, не виждам обединител“, коментира Валентин Михов.

„Преди 5 години бях смазан политически, защото не рапортувах винаги верни на партията. Смаза ме един финансов министър – Дянков, с него мисля, че беше Влади Горанов. Те не ми преведоха законни пари от една телевизия, за това че съм сбъркал пътечката, по която трябва да вървя. Това не е ли престъпление? Това ли е демокрацията – да вземат заработени от мен пари, при все че имам договор с медията“, запита още той и бе категоричен, че няма да се научи „да слушка и да папка“.

Според него престъплението към българския футбол е това, че клубовете са станали задължително акционерни дружества.

Михов посъветва спорещите за атентичността на ЦСКА клубове да намерят общото, защото то е в четирите букви – ЦСКА.

„На първо място сме по корупция. И на кое място сме във футбола – отиваме все по-надолу. Добре че не сме изпаднали още. Много мъчно ми е да говоря, но не виждам стратегия. Който и да е министър на спорта желая му да направи стратегия за 5 плюс 5 години, независимо дали ще бъде на власт. Защото като направиш такава основа, може да се надгражда и да се вижда перспектива“, подчерта Михов.

Цялото интервю с Валентин Михов можете да видите във видеото:

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …