петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Валентин Михов: Липсата на управленци доведе до краха в българския футбол. Македония ни удари звучен шамар

Валентин Михов: Липсата на управленци доведе до краха в българския футбол. Македония ни удари звучен шамар

Бившият президент на ЦСКА Валентин Михов гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира всичко най-актуално в българския футбол и ситуацията в ЦСКА.
Преди това обаче ви предлагаме коментарите на Стойчо Стоилов и Стамен Белчев.

ЦСКА започва подготовка за новия сезон, а в същото време отборът ще се раздели с някои футболисти. Стойчо Стоилов – главен мениджър на ЦСКА коментира трансферите при „армейците“ и селекцията. Стоилов каза, че има договорка за нови футболисти.

„Тази година имахме втори отбор и доста футболисти на щат. Ще се наложи да се разделим с някои момчета. Но това е нещо нормално във футбола и не трябва да се правят трагедии. Ще им бъде даден шанс те да се развиват в други отбори“, добави Стоилов.

Той посочи и че има три контроли в Австрия, а до няколко дни ще станат имената на противниците, с които ще играе ЦСКА.

„До края на седмицата трябва да съберем целия отбор“, обясни треньорът Стамен Белчев. Той също коментира подготовката на „червените“ и обясни, че програмата ще се прави след лагера в Австрия.
Валентин Михов гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и каза, че преди години ситуацията е била съвсем различна – сега е акционерно дружество.

„Аз оставам винаги с тези 4 букви в сърцето. Трябва този отбор да бъде припознат за 3 години, да има история в БФС. Имаме лоби в УЕФА и ФИФА. Има много българи, които, ако ние правим нещо, от другата страна – ровичкат. Доносчета. Ако имаше по-убедително присъствие, мисля, че можеше да се направи компромис. Както за Литва, така и за всички други отбори. Успехите на „Лудогорец“ са безспорни. Но в сърцата на публиката остават и другите дербита“, посочи Михов.

„Ние няма да сме българи, ако не делим нещо на две“, смята Михов. „Футболът е част от една продукция“, категоричен е бившият президент на ЦСКА. По думите му, връзката с държавата едва сега започва да работи. „Без да подценявам Македония, къде сме ние? Какво пречеше да играят за Суперкупата на Европа тук в България?“, добави Михов.

Той коментира състоянието на стадионите в България в момента и добави, че с козметични поправки, ще се срамуваме, ако ни дадат домакинство. „Няма ли стратегия? Това не се ли мисли?“, пита още бившият президент на ЦСКА и БФС.

Михов разказа, че по негово време е имало борд от 11 човека и начело е бил ген. Илиев и всяка стотинка се е изразходвала с решение на борда.
„Всяка година в ЦСКА имаше две ревизии и един одит. За тези години нямам нито един акт“, подчерта Михов. Той направи сравнение и със ситуацията в момента.

„Боли ме защо този мач за Суперкупата на Европа не е в София. За да има футбол, трябва да има стратегия в държавата. 27 години и в политиката, ние се противопоставяхме и се деляхме на сини и червени. Имахме прекрасно образование, но го съсипахме“, коментира Валентин Михов. По думите му, 27 години са проспани.

„Крахът идва от липсата на управленци. Службогонството, „нашият човек“ и ходатайството…Управленците се раждат. Те не искат да властват. Те имат стратегия и могат да управляват“, категоричен е Михов.

„Боли ме, че ние нямаме база. За да искаме нещо, трябваше да се строи – да се радват нашите деца на място, на което ще ги възпитаваме. Съблекалните са същите, в които аз съм влизал“, посочи още той. „Ние сме „раделяй и владей“. Не сме единни“, коментира Михов.

„Достойните управленци могат да упраляват и без да са във властта. Нужни са мерки и стратегия за по-дълго време и министър Красен Кралев да направи стратегия за строителството. Това в Македония е звучен шамар за нас“, подчерта Михов.

Чуйте целия разговор с Валентин Михов в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …